avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Părinți mei au murit, tata in 2010 si mama in 2014, nu am dezbătut succesiunea in 2016 mam dus cu cele doua surori la notar si am facut o negație din care reies ca ele renunța la cota lor, eu nu am facut actele nici acum deoarece mama are datorii la Primărie de 10000 lei, acum vreu sa ma duc sa le plătesc, am inteles ca prin instanța se poate face succesiunea mai ieftin, eu pot sa ma duc sa o fac fara sa le mai chem pe surorile mele, ele sunt stabilite in alta țara cu negatia care am făcut-o la notar pot sa ma duc sa dezbat succesiune fara ele in instanța, Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Negrea , Alte profesii 16:47, 21 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Puteti sa dezbateti succesiunea cu ele chemandu-le in instanta.
Prezenta lor nu este obligatorie.
Trebuie depuse si acel ,,NEGATII" (probabil ranuntari la drepturile succesorale), a caror valoare va fi apreciata de instanta.
Costul dezbaterii succesorale in instanta este:
-5% taxa de timbru
- circa 1000 lei expertiza
- onorariul de avocat.
Puteti solicita, in cazul unor venituri foarte mici, un ajutor public judiciar.
Nu sunt negatii, ci declaratii de renuntare la succesiunea parintilor.
Va puteti duce si prin instanta, dar o sa va coste mai mult.
De regula, succesiunile se dezbat la notar.
Prin exceptie, daca mostenitorii nu se inteleg, se adreseaza instantei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ostroveanu ostroveanu Eu si sora mea suntem mostenitorii unei case la tara plus terenul aferent acesteia , nu am facut succesiunea dupa decesul ambilor parinti , ultimul decedind ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune cu parinti necasatoriti robert paul robert paul Buna seara.Suntem 3 frati.Parintii nostri au cumparat un apartament prin 1979,(pe numele mamei mele-proprietar).Mama mea a murit acum 6 ani,dar n-am facut taxa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Cristianaa Cristianaa Buna seara! Va rog sa ma ajutat cu un sfat in privinta urmatoarei situatii. Mama a murit acum mai putin de 1 an de zile, ramanand 6 copii, toti in viata si ... (vezi toată discuția)