avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca pe perioada determinata

s-a incheiat CIM pe perioada derminata pana la data de 08,02,2019 pentru a inlocui o persoana aflata in concediu pentru ingrijirea copilului.( copilul va avea 2 ani la data de 25 .01.2019).Persoana aflata in concediu de ingrijirea copilului se intoarce la lucru in data de 21.11.2018, si isi incepe activitatea.s-a desfacut contractul de munca cu aceiasi data persoanei incadrata pe perioada determinata, desi avea contract pana la data de 08.02.2019.Castiga in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 21 Noiembrie 2018
Nimeni nu va poate spune daca va castiga sau nu in instanta.

Codul Muncii
art.84
...
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Va multumesc ,dar este corect (legal) cum s-a procedat?
Dupa cum vedeti este mentionata in lege situatia descrisa de dvs..
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei incetare cim art 84 Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, Va rog un sfat: Art. 84 (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil dana manea dana manea in cazul in care a m optat la 2 ani de concediu ingrijire copil iar pe postul meu a fost angajat o persoana pe perioada determinata, pot sa revin dupa un an? (vezi toată discuția)
Contract de munca ccc Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Daca mi se suspenda contractul de munca pentru concediu crestere copil pe o perioada de doi ani, iar in locul meu altcineva ocupa postul, ... (vezi toată discuția)