avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma cu datorii

Buna ziua.
Am o firma cu datorii in val de aproximativ 20.000 lei si am cateva intrebari:
1. Se poate sa o trec pe numele altei persoane?(pers respectiva stie de datorii)
2. Ce se intampla cu datoriile dupa finalizarea actelor?
3. Datoriile vor fii achitate de mine sau de persoana care preia firma?
4. In cat timp se pot achita datoriile daca preia celalta persoana firma?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 15:38, 21 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Prin cesiune de parti sociale inregistrata la Registrul Comertului" puteti trece pe numele altei persoane". Se realizeaza in doua etape , daca cesionati partile sociale catre persoane din afara firmei. Noul asociat/administrator va manageria datoriile firmei , dvs. teoretic nu mai aveti vreo implicatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma dany1408 dany1408 Buna ziua, vreau sa cesionez o firma catre o persoana, precizez ca firma are o datorie la stat si incheiate aprox 140 de abonamente catre un operator de ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui srl PinteaRaul PinteaRaul Buna ziua , De curand am infintat un SRL,cu un singur punct de lucru si am primit o oferta de vanzare a firmei ,precizez ca firma este infintata de 3 luni ,nu ... (vezi toată discuția)
Cesiune a unei firme,cit paote dura emilgritti emilgritti buna seara, am o firma care as vrea sa o inchid sau sa o cesionez ,nu are adatori de nici un fel,care operatie este mai rapida?avind in vedere ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)