Am un băiat în clasa a IV-a care periodic (o dată pe săptămână cel puțin) ia bătaie de la un coleg. Nu am reușit să rezolv problema amiabil, vă rog să mă ajutați și să îmi spuneți ce pot face
Buna dimineata!! Am un băiat în clasa a 4a care periodic (o data pe saptamana cel putin) ,ia bătaie de la un coleg de clasa. Am incercat sa rezolv amiabil, cu părinții, nu se poate.. Susțin că toți ceilalți elevi sunt vinovati pentru ca il provoacă pe acel copil. Bate si împinge chiar si fetițele din clasa care sunt foarte cuminți și nu au tangente cu el..A lovit o chiar si pe învățătoare,i a dat cu piciorul in genunchi iar scuza tatălui a fost ca e o copilărie și se oferă dumnealui sa i faca masaj sa i treaca. Ieri iar a avut loc un incident, i am trimis mesaj prin care i am comunicat ce a făcut fiul lui, ca l a împins iar pe al meu si l a lovit si m.a amenințat că dacă ii mai trimit mesaje merge la poliție. Mesajele mele au fost întotdeauna respectuoase, ideea fiind sa ne unim si sa găsim o soluție sa nu se mai întâmple toate astea.. Nu mi convine sa imi vina băiatul săptămânal acasa bătut, cu pantalonii rupți si tot eu sa fiu nevoită să îmi cer scuze ca il anunt de cele întâmplate. Directoarea scolii, ne sugerează sa rezolvăm amiabil. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pot face? Va multumesc
Va trebui sa-l mutati fiindca nimic nu se rezolva de pe o zi pe alta si dvs. nu intelegeti care este problema de fond.Iar efectele '' bullingului '' asupra psihicului sint foarte grave si pot cauza urmari permanente.Poate ar fi bine sa discutati cu un psiholog specializat pe astfel de probleme fiindca daca nu veti constientiza faptul ca nu ajutati deloc copilul sa iasa din ipostaza de victima va suferi probabil foarte mult in viitor , nu va avea curaj sa infrunte problemele vietii , va avea un respect fata de sine extrem de scazut si nu va sti sau nu va putea gasi solutii singur ,la problemele cu care se confrunta.
Da, nu pot lupta cu problemele reale.. cand profesoara de biologie este sora cu cea de romana care preda franceză , iar cea de franceza romana, amândouă fiind fiicele domnului de geografie care este soțul doamnei de informatică, fiind in acelasi timp nașul doamnei de istorie care este fata directoarei.. amuzant, nu?
Nu e amuzant, e regretabil ca asta pare relevant.
Cu frica rezolvati o situatie, frica invata copilul. Nu ma refer la dv., ci la intreg sistemul care educa un copil.
Luatul unei pozitii ferme combate frica. Lipsa fricii face sa nu mai păoata fi folosita ca arma de agresor. Frica de a face prea multe valuri e invatata de copil. Ca vrem sau ca nu vrem sa ii educam la anumite varste, ei sunt educati de noi, de puterea noastra, de frica noastra, de societatea noastra, de valorile noastre.
Regretabil este ca, desi m-am oferit sa va ajut in a constientiza ce se intampla macar cu copiii care participa la acest fenomen, gratuit, nimeni nu a fost interesat sa imi ceara macar materiale... macar surse de informare... ceea ce arata ca sa fim mai educati nu e scopul nostru. Copiii care au ramas in acel colectiv inca nu stiu sa se apere in fata fricii.
In plus, cu dv. si cu copilul dv. bullyingul continua. Acum e facut de profesori. Era bine sa le spuneti de la bun inceput ca nu acceptati sa fiti agresat, abuzat, intimidat si ca asteptati ca, indiferent ca fiul dv. va fi elev bun sau slab la o materie, sa fie tratat corect si cu respect.
Reactia timpurie, clara, fara jignire este una dintre cele mai eficiente metode de a bloca un inceput de bullying. Este la fel de eficienta si pentru copii de 6 ani, si pentru adolescenti si adulti.
Permiterea unei intimidari, chiar de moment, arata agresorului ca poate continua si are un teren bun pentru el.
Recomdandari: inregistrati sedintele cu parintii pentru a le anexa la procesul verbal. Cu instiintarea tuturor. Reveniti la cei care v-au intimidat la inceput de an scolar cu sarcasm si implicandu-l pe copilul dv. cu adrese din care sa reiasa punctul dv. de vedere: nepermiterea unor astfel de agresiuni, fie ele doar verbale si voalate. Ferm si corect fata de toti cei implicati.
Din pacate, situatia nu se schimba odata cu plecarea agresorului. Cineva mereu ii ia locul si, de cele mai multe ori, e un adult. Bullyingul inceteaza odata cu constientizarea, educarea, iesirea din pasivitate, recastigarea stimei de sine.
87% dintre copii au declarat ca au fost abuzati verbal de cadre didactice. Putem intelege de aici ca sunt slabe sanse ca un copil sa fi scapat, ca maxim 10% scapa?
Problema dvs e foarte simpla,contactați avocatul dorit prin mesaj privat aveți și datele de contact, profilul fiecărui consultant.Apasati practic pe poza de profil a consultantului dorit și rezolvați.Mai mult căutând pe google av xulescu apar n pagini ale baroului,UNBR alte site uri în care datele de contact al av sunt publice.