avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un băiat în clasa a IV-a care periodic (o dată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un băiat în clasa a IV-a care periodic (o dată pe săptămână cel puțin) ia bătaie de la un coleg. Nu am reușit să rezolv problema amiabil, vă rog să mă ajutați și să îmi spuneți ce pot face

Buna dimineata!! Am un băiat în clasa a 4a care periodic (o data pe saptamana cel putin) ,ia bătaie de la un coleg de clasa. Am incercat sa rezolv amiabil, cu părinții, nu se poate.. Susțin că toți ceilalți elevi sunt vinovati pentru ca il provoacă pe acel copil. Bate si împinge chiar si fetițele din clasa care sunt foarte cuminți și nu au tangente cu el..A lovit o chiar si pe învățătoare,i a dat cu piciorul in genunchi iar scuza tatălui a fost ca e o copilărie și se oferă dumnealui sa i faca masaj sa i treaca. Ieri iar a avut loc un incident, i am trimis mesaj prin care i am comunicat ce a făcut fiul lui, ca l a împins iar pe al meu si l a lovit si m.a amenințat că dacă ii mai trimit mesaje merge la poliție. Mesajele mele au fost întotdeauna respectuoase, ideea fiind sa ne unim si sa găsim o soluție sa nu se mai întâmple toate astea.. Nu mi convine sa imi vina băiatul săptămânal acasa bătut, cu pantalonii rupți si tot eu sa fiu nevoită să îmi cer scuze ca il anunt de cele întâmplate. Directoarea scolii, ne sugerează sa rezolvăm amiabil. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pot face? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Ma bucur ca ati inteles, sunt convins ca nu sunteti singurul!! Nu pot sa ma lupt cu o mafie intreaga, tot copilul meu ar trebui mutat din scoala daca as incepe războiul!! Si intrebarea mea este: cum sa mi mai educ copilul cand in jurul nostru se intampla numai nedreptati?
Din ce vad eu sunt doar 2 variante respectiv alegeți și ripostat sau mai bine va faceți bagajele și plecați din tara.
Eu personal am ales a doua varianta și ma felicit zilnic. Ce povestiți dumneavoastră se va întâmpla peste tot dacă nu începeți sa va impotriviti. Se va ajunge în România ca în Vestul Sălbatic. O sa umble toți cu pistoale sa se apere.
Nu am nici o îndoială că așa va fi.. Ca sa va dau un exemplu: marți, 13, 3 ceasuri rele:)) mama mea de 84 de ani a intrat (aproape) in comă diabetica. Am sunat la 112 la Salvare la 10.45. Au zis ca vine imediat. După 2 ore si ceva de așteptare, a plecat soția mea cu ea la Urgență. La Triaj i s a spus sa o duca acasa , ce sa i mai faca ei.. A scos soția 100 de lei și de fata cu toti i a dat. I a luat si a acceptat să i faca fișa de internare. La 6 ore de la apel a aparut si Salvarea. Ce sa fac, sa ma lupt si cu ei? Am obosit.. ma strecor cum pot, asta i realitatea si nu o pot schimba oricata dreptate as avea..
Daca aveti o problema punctuala, va pot ajuta. Daca aveti mai multe probleme punctuale, va rog sa creati mai multe topicuri. Multumesc.
In privinta copilului, intai e bine sa fie educat in sensul de a vorbi cu parintii sai despre ceea ce se intampla in viata lui, relevant, in lilupsa parintilor. Cum ar fi bobarnacele luate de la sofer timp de doi ani. Presupun ca nu stiati de ele. Un copil nu stie ce e relevant pentru parinti, el trebuie educat in acest sens.

In privinta sesizarii fara raspuns, aveti varianta de a da in judecata scoala pentru raspuns. E o actiune usoara, cu ceva citit pe net o puteti face singur sau v-o face un avocat. De regula nu e necesar sa va prezentati, mai ales daca e profesionist facuta.

In privinta invatatoarei, ati spus ca doreste sa va ajute, dar asa e impresia dv. sau ea chiar urmeaza pasii legali? V-a informat despre Comisia din scoala? Ca a sesizat-o sau nu? Ce urmeaza sa faca comisia? Daca ii cheama pe parinti sau nu? Intelege ca Protectia Copilului trebuia dintai chemata, inca inainte de sesizare?

Haideti sa intelegem unde am fost noi prost educati: Dl. Goe. Dl. Goe nu este un copil rau din fire, nascut cu izvorul de rau in el, destinat a face zile negre adultilor din viata sa. El este un copil needucat corespunzator.
Adica NEGLIJAT.
Faptul ca parintii te lasa sa faci orice inseamna neglijenta. Exista neglijenta medicala, sociala etc., dupa caz.
Pentru ca invatatoarea trebuia sa recunoasca neglijenta parintilor, trebuia sa sesizeze Protectia Copilului. Altfel, poate raspunde si ea.
Doamna avocat, revin la aceeași idee! Teoretic,aveti dreptate, practic , sunt legat de mâini și de picioare!! Nu am nici o vina pentru faptul că acești copii,Goe, sunt needucați!! Nu vad de ce trebuie sa ma abat de la "normele" mele, pentru a mi pregăti copilul pentru viata de la o varsta atât de mică.. nu vad de ce nu pot sa mi continui ideea ca violența nu e buna, ca naște acelasi lucru .. nu doar o data am inchis ochii si mi am inchipuit ca ma duc la acel copil si l scutur sa l doară asa cum il doare pe copilul meu!! Aici va vorbesc ca părinte, nu as face asta niciodata! Mai am multe sa l învăț pe copilul meu, nici al meu nu este perfect, dar stie ca diferenta intre oameni si animale este că oamenii gandesc si ar trebui să se controleze in cazuri de genul acesta
.stie ca doare cand te lovești si de asta nu ar da niciodata in nimeni!! Reclamația de anul trecut deja are efecte asupra copiluluisi cu durere in suflet spun ca trebuie sa l mut de la o scoala unde merge cu frica.. De cand a intrat în clasa , diriginta ne a spus ca stie care suntem cei ce "stam bine cu scrisul" ,iar prima replica adresata copilului meu a fost:" ia sa vad ce stie geniul ala cu toate concursurile naționale luate cu premiul 1!".. plânge, nu mai mănâncă, si din copilul vesel si jucăuș..a devenit o umbra!

Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Manea Daniel, utilizator

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Bullying scolar salutare. am urmatoarea problemă, fiind cadru ... richard1977 richard1977 Bullying scolar Salutare. Am urmatoarea problemă, fiind cadru tehnic la o scoală tehnologică. Cunosc cazul unei eleve supusă bullyingului de un grup de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)