avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

Ma adresez dvs. cu urmatoarea speta:
Un salariat semneaza CIM in data de intai ale lunii, cu inceperea activitatii in data de doi. Se transmite angajarea in Revisal. Mentionez ca societatea este structurata pe mai multe puncte de lucru, salariatul respectiv fiind repartizat la unul dintre acestea. Salariatul participa la cele 2 zile de instructaj privind protectia muncii, dupa care nu se mai prezinta la locul de munca, anuntand seful direct ca renunta din motive personale. Acesta din urma (seful direct) omite sa anunte Inspectorul de Resurse Umane, care afla doar in data de 22 ale lunii despre acest lucru, in urma unor verificari. Cum este corect sa incetam CIM: in baza art. 31 (3.) - pe durata perioadei de proba si care este data incetarii CIM; sau trebuie sa urmam alta procedura? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Miha2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Miha2018 , utilizator 08:11, 23 Noiembrie 2018
fiind in perioada de proba cel mai indicat incetati pe perioada de proba printr-o notificare scrisa
Din data de 2 si pana in 22,cum va figura in pontaj ?
Avand in vedere ca nu s-a prezentat la locul de munca .... absent nemotivat .... pe de alta parte, ma repet, salariatul sustine ca si-a anuntat seful ca renunta, acesta neaducand la cunostinta Serviciului Resurse Umane acest lucru ... astept cu interes si parerea dvs. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Miha2018, utilizator
El a anuntat dupa 2 zile ca nu mai vine la munca ,angajatorul ce a facut din 4 si pana in 22 ?

Nu cumva este si culpa angajatorului ?
Aveti dreptate, asta si spuneam, datorita lipsei de comunicare si a faptului ca seful lui direct (ca reprezentant al angajatorului la punctul de lucru) nu a sesizat acest lucru catre Serv. RU, am ajuns la aceasta situatie. Care este sfatul dvs. pentru rezolvare. MUltumesc!

Alte discuții în legătură

Inregistrare incetare cim in revisal ContSters289528 ContSters289528 Buna ziua. Am inregistrat o incetare a CIM cu data de 23.04.2013 in Revisal, in 23.04.2013. Am observat in Raportul pe angajat scos din revisal la Interval ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca perioada determinata - cand se transmite revisal? mirela1984 mirela1984 sunt incepatoare in domeniul resurselor umane si as dori sa va prezint situatia mea: pt un cim perioada determinata 20.05-20.10.2014 cand se transmite ... (vezi toată discuția)
Nedumerire zi incetare si declarare revisal ELENA2009 ELENA2009 o parere va rog, daca ultima zi de lucru a unui angajat este 18.03.2011, cu ce data face cererea de incetare 19.03.2011 (e sambata) sau 21.03 (prima zi ... (vezi toată discuția)