buna ziua, astazi ma aflam pe drum cu cedeaza trecerea, m-am asigurat si am apucat sa intru pe drumul cu prioritate, un autovehicul din directia opusa a taiat linia continua si m-a lovit frontal. A cui este vina pentru producerea accidentului? Cine ce sanctiune primeste in acest caz?
Exista mai multe variante a modului de producere a accidentului in functie de topografia intersectiei,de traiectoriile celor doua autoturisme etc. Reveniti cu detalii.
Depuneti o plangere contraventionala prin care solicitati anularea procesului verbal de contraventie, stabilirea vinovatului real si obligarea politiei sa intocmeasca un nou proces verbal de contraventie acesta din urma fiindu-va necesar pentru deschiderea dosarului de dauna la societatea de asigurare la care are celalalt conducator auto asigurarea RCA. Termenul de depunere a plangerii contraventionale este de 15 zile de la data primirii procesului verbal. Plangerea contraventionala se depune la Judecatoria la care este arondata unitatea de politie care a inregistrat accidentul de circulatie.
Intrucat pentruo analiza modului de producere a accidentului am nevoie de o schita a locului accidentului, de vedere din satelit a locului si, eventual, de fotografii ale autoturismelor avariate . Pe forum nu se pot posta asemenea documente va rog sa folositi mesajul privat.
ing. Ioan Ciobanu