avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

buna ziua, astazi ma aflam pe drum cu cedeaza trecerea, m-am asigurat si am apucat sa intru pe drumul cu prioritate, un autovehicul din directia opusa a taiat linia continua si m-a lovit frontal. A cui este vina pentru producerea accidentului? Cine ce sanctiune primeste in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:53, 22 Noiembrie 2018
Exista mai multe variante a modului de producere a accidentului in functie de topografia intersectiei,de traiectoriile celor doua autoturisme etc. Reveniti cu detalii.
Depuneti o plangere contraventionala prin care solicitati anularea procesului verbal de contraventie, stabilirea vinovatului real si obligarea politiei sa intocmeasca un nou proces verbal de contraventie acesta din urma fiindu-va necesar pentru deschiderea dosarului de dauna la societatea de asigurare la care are celalalt conducator auto asigurarea RCA. Termenul de depunere a plangerii contraventionale este de 15 zile de la data primirii procesului verbal. Plangerea contraventionala se depune la Judecatoria la care este arondata unitatea de politie care a inregistrat accidentul de circulatie.
Intrucat pentruo analiza modului de producere a accidentului am nevoie de o schita a locului accidentului, de vedere din satelit a locului si, eventual, de fotografii ale autoturismelor avariate . Pe forum nu se pot posta asemenea documente va rog sa folositi mesajul privat.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui politiat Capra Andrei Capra Andrei Buna ziua! Astazi, 19.11.2018, am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celelilalte masini a chemat un agent de la politia rutiera pe care presupun ... (vezi toată discuția)
Depasire in intersectie ! bebeto112 bebeto112 Buna ziua, marti pe data de 06.08.2019 h : 06:35 ! pe un drum cu linie dicontinua am intrat in depasirea la o Dubita care transporta marfa ! nestiind ca ... (vezi toată discuția)
Problema de prioritate. Szocs Andrei Szocs Andrei Astazi am luat parte la un accident in care eu urcam o strada in rampa cu dublu sens dar cu o latime mica de 2 3 metri pe anumite portiuni si 4 5 metri pe alte ... (vezi toată discuția)