avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Probleme Tutelă si Minor 16+ ani
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Probleme Tutelă si Minor 16+ ani

Bună seara!

Avem și noi nevoie de câteva îndrumări în legătură cu o problemă.

Eu am vârstă de 22 de ani, iar prietena mea are aproape 17 ani și ne-am hotărât să ne mutăm la mine cu acordul de la tutela ei.
(Ea este sub tutela la bunica ei)
Bunica a fost de accord comun cu noi și rămăsese vorba să nu ne mai ducem la asistența socială de la noi de la primărie (gen să rămână un acord verbal între noi că am să mă ocup eu în viitor de întreținerea și educația fetei)
Eu am discutat totuși la asistență socială și fata de acolo ne-a recomandat sa mergem cât mai repede să dăm declarație ca ea este la mine și o să mă ocup de cresterea ei, iar ea a declarat că a venit la mine de bună voie și fără sa fie constrânsă în vreun fel.

Problemele au început în momentul in care bunica a aflat că noi am făcut declarația la asistența socială.
Nu dorește să de documentele personale ale fetei (buletinul și certificatul de naștere) și a început să ne amenințe că eu o să ajung în pușcărie, iar fata la protecția copilului asta după ce a fost de comun acord cu noi. Totuși fata de la asistența sociala ne-a spus că nu vom pății nimic ca de la vârsta de 16ani poate și fata să ia niște decizii.

Țin să menționez ca fata era tratată de dumneaei precum o sclavă și terorizată din toate punctele de vedere. Îi reproșa mereu că din cauza ei a murit maică-sa, tot felul de jigniri și violențe asupra ei.
Toți vecinii cunosc calvarul pe care-l trăia fata.

Nu știu exact dacă am postat unde trebuie, dar avem nevoie de niște sfaturi să știm pe viitor cam cu ce ne putem confrunta.

Vă mulțumesc!

Ps: sper că m-am făcut înțeles.

Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 21:38, 22 Noiembrie 2018
Buna seara! Daca fata are peste 15 ani nu exista nici un pericol din punct de vedere legal. A se vedea art. 220 C.Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinerea relatiilor sexuale cu un minor Alin12344321 Alin12344321 Acum cateva luni am intretinut relatii sexuale cu o fata de 14 ani, stiam ca este minora dar nu stiam ca are aceasta varsta, in urma acestui act ea a ramas ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata alexandrapopovixar alexandrapopovixar Buna ziua, am o prietena in varsta de 14 ani si este insarcinata. Ea locuieste cu tatal copilului si se inteleg de minune, ba chiar cand ea va inplini varsta ... (vezi toată discuția)
Cum sa ajutam o fetita? piticut86 piticut86 buna ziua.prietenul meu are o nepoata de 6 ani ,mamei ei a murit acum un an ramand la tatal ei.Ei stau la tara intr-o casa data de o femeie din mila raposatei ... (vezi toată discuția)