avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Copiii bolnavi la scoala/gradinita
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Copiii bolnavi la scoala/gradinita

Buna ziua

La scoala unde invata copilul si nepotii mei (si am mai auzit de foarte multe cazuri) de mai bine de o luna este o "boala" permanenta. Ducem copiii 2 zile a scoala si 5 ii tinem acasa pe medicamente si tratamente si asta din cauza ca exista parinti iresponsabili care trimit copiii la scoala chiar daca acestia au febra, tusesc sau le curge nasul pe motiv ca nu au cu cine sa-l lase acasa. Am ajuns la disperare! Directoarea si profesorii ne-au spus ca ei nu pot face nimic - nu au voie sa nu primeasca copilul la scoala. Chiar asa este? Chiar nu exista nicio prevedere legala, niciun regulament, ordin sau ceva asemanator care sa interzica primirea la scoala a copiilor bolnavi? Este normal ca o gripa sa "stea" in scoala pe toata durata cursurilor?

Va multumesc pentru orice ajutor. Dupa ce am ajuns cu copilul de 2 ori la spital cu infectii respiratorii din ce in ce mai grave nu vreau sa las lucrurile asa in continuare.

Va rog sa-mi spuneti caror organisme trebuie sa ma adresez pentru rezolvarea situatiei.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:44, 10 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Directia judeteana de sanatate publica in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Prin email nu e valabil?
Este, daca primiti confirmare de primire e.mail de la destinatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile pacientului care se prezinta la upu guiualina guiualina Buna ziua! Unde as putea gasi niste prevederi legale, niste norme, legate de drepturile pe care le are un pacient care se prezinta la o Unitate de Primiri ... (vezi toată discuția)
Unde se fac reclamatiile impotriva zadarnicirii combaterii bolilor? ... istratescu istratescu Unde se fac reclamatiile impotriva zadarnicirii combaterii bolilor? De ieri un copil vine bolnav la scoala, ieri doar tusea, azi avea si frisoane si a stat cu ... (vezi toată discuția)
Copil batut la scoala de catre elevi, pasivitate conducere Razvangabi Razvangabi buna ziua ......o intrebare va rog...imi puteti spune ce as putea sa fac deoarece am o fetita care termina clasa a x si de vre-o luna este batuta in fiecare zi ... (vezi toată discuția)