va rog sa imi raspundeti in urmatoarea problema!
suntem 3 frati la parinti, tata a murit in urma cu 2 ani si nu am dezbatut mostenirea!
acum vreau sa ma intorc in apartamentul parintilor in care locuieste mama, care nu ma primeste! ce pot face acum? am un frate in italia casatorit, si o sora aici casatorita, eu sunt in divort cu sotul meu! daca dezbat mostenirea, cat imi revine din apartament?
va multumesc!
Cota care vi se cuvine,depinde de contributia fiecarui sot la dobandirea bunului.Mai precis daca apartamentul a apartinut tataluit dvs, veti avea o cota mai mare, daca apartamentul a apartinut ambilor parinti, in cote egale, aveti o cota mai mica.
Daca la mostenire vin numai descendenti de gradul I (copiii), atunci mostenirea se va imparti in mod egal. Daca alaturi de acestia la mostenire este chemat si sotul supravietuitor, atunci se stabileste mai intai cota acestuia de 1/4, iar restul se imparte in mod egal intre descendenti.-cazul dvs.
Daca ap. era bun comun al parintilor atunci se pleaca de la prezumtia ca mama are deja 1/2 din el (partea ei in proprietate) iar jumatatea tatalui se imparte in mod egal (intamplator iese egalitate) intre mama (sotia supravietuitoare) si cei 3 copii ai defunctului. Fiecare cate 1/4 (din 1/2).
Mama va avea in final 5/8 din apt. 1/2 + 1/8 = 5/8.
Copiii cate 1/8.
Subscriu celor precizate de catre colegele avocat.
Daca apartamentul a fost bun comun al sotilor, cota dvs este de 1/8.
Daca apartamentul a fost bun propriu al sotului decedat, cota dvs este de 1/4.
Impartire mostenire
marryy_lm
multumesc anticipat celui care ma poate scoate dintr-un mare impas;am urmatoarea situatie: doi soti cumpara in timpul casatoriei un apartament.sotul a decedat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
oanabaisan
in urma cu un an tatal meu a decedat.in urma am ramas 3 copii, eu si 2 din prima lui casatorie si mama(a 2 a sotie).dupa ce a decedat sotia lui s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)