avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chirie legala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chirie legala

Buna seara.
Intentionez sa achizitionez o garsoniera pe care vreau sa o inchiriez (legal).
Garsoniera pe care doresc sa o cumpar o pot lua doar cu antecontract de vanzare-cumparare deoarece este pe rol un proces de rectificare C.F.
O pot inchiria legal daca eu practic o voi avea pe nume doar dupa finalizarea procesului?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:26, 30 Noiembrie 2018
Da, nu vad o problema in sensul indicat de dvs. Locatorul nu trebuie sa fie neaparat proprietar. Mai mult, inchiriind garsoniera dvs faceti venit, cu care va declarati la anaf, in baza faptului ca aveti posesia acestei garsoniere. Daca pe rol este doar o actiune in rectificarea cartii funciare si nu una in revendicare sau mai stiu eu ce altceva, atunci nu vad motive sa va faceti probleme.
Acum, nu se reiese clar din intrebarea dvs, ce intelegeti prin "O pot inchiria legal ...". Legal din ce punct de vedere, al legislatiei fiscale sau al celei civile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce plangere/reclamatie pot sa-i fac cuiva care sta in locuinta mea fara nici un drept ? hopeless1 hopeless1 este vorba de un imobil pe care unchiul meu mi l-a dat dupa ce in prealabil l-am castigat pentru el in instanta dar oamenii care au stat acolo nu vor sa plece. ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Ridicare litigiu mihaigmihai mihaigmihai am o problema si rog pe cineva sa imi dea un raspuns. in urma cu ceva timp am deschis un proces civil pentru o casa si am inregistrat litigiul la cartea ... (vezi toată discuția)