Acum 30 de minute trei polițiști la poarta mea, care nu s-au prezentat cine sunt si ce caută. Lângă mine ca de fiecare data ogarul meu care repede a sărit la mângâiat si joaca cu ei. I-am întrebat ce doresc si mi-au spus ca luni trebuie sa merg la post sa îmi declar câinele fiind considerat rasa periculoasa. Pana acum am studiat OUG 55/2002 actualizata si republicata si nu am găsit menționat nici unde rasa ogar. Ce fac? Menționez ca îl țin pe post de bibelou, ne plac ogarii, nu îl duc la curse nu la vânătoare, aleargă prin grădinile noastre e jucăuș si prietenos! Periculos categoric nu este cu oameni, in schimb cu unele blănoase nu este prietenos!
Buna seara,
Mergeti si solicitati-le temeiul de drept, sa va arate legea care declara acea rasa canina ca fiind PERICULOASA!
Sa aveti la dumneavoastra si OUG55/2002 si sa le dai cu el in cap.
Nu puteti sa cereti mai mult, astia sunt .... si atat au citit.
Multumesc frumos! Voi merge si le voi cere temeiul legal bineanteles cu documentația la mine ...da din păcate nu pot sa le cer mai mult aveti perfecta dreptate!
Avand in vedere ca politistii nu sunt experti in chinologie initial este necesar sa prezentati documente care sa precizeze rasa cainelui si ulterior sa le explicati ca aceasta rasa nu intra in categoria cainilor periculosi