avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorala

Buna seara! Am si eu cateva intrebari si sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede posibil! Sotului i-a decedat tatal anul acesta in aprilie,mama inca e in viata si sunt 4 frati.Astazi una din surori care locuieste in Bucuresti a primit o invitatie la biroul notarial pt succesiune dar scrisoarea a fost redactata in 13.11.2018 primind plicul abia ieri si data la care sa se prezinte este marti 26.Sotul locuieste in strainatate si pe motiv ca nu au adresa nu a fost anuntat nici telefonic.Mama doreste sa lase partea ei uneie din fiice fara a tine cont de ceilalti copii.Intrebarea este daca nu poate ajunge la timp sotul pt ca sunt 2000 km si nici anuntat nu a fost..ce se poate intampla?Si a doua intrebare este cat la suta ramane sotului in viata si cat copiilor?! In speranta ca imi raspunde cineva,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:21, 24 Noiembrie 2018
Trebuie sa fie chemat și soțul dumneavoastră, în caz contrar nu se poate dezbate moștenirea la notar. Soția supraviețuitoare primește 1/4 iar copiii 3/4 din moștenire.
Va multumesc mult.1/4 din jumatatea defunctului?

Dorinald a scris:

Va multumesc mult.1/4 din jumatatea defunctului?

Da. Adică 1/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mtisps mtisps Buna ziua, Sotul meu a decedat in urma cu 12 ani. Am inteles ca mostenitori sunt eu (sotia, am varsta de 70 ani) impreuna cu fiica acestuia din prima ... (vezi toată discuția)
Fara mostenitori getvoi getvoi Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)