avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am recâștigat pensia de handicap în urma unui ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am recâștigat pensia de handicap în urma unui proces, dar medicul de la comisie a zis că nu va da nicio pensie pentru că nu vrea. Nu știm ce să mai facem, de ce nu se respectă decizia judecătorului?

Buna seara !
Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si poate ma puteti ajuta. Mama mea este pensionata pe caz de boala si in urma cu 2 ani i s.a acordat si o pensie revizuibila de handicap deoarece i s.au extirpat ambii sani , avand cancer . In luna ianuarie a acestui an , cand a mers din nou la comisie , medicul care a evaluat dosarul a considerat ca este apta de munca si poate credea ca o sa ii creasca la loc sanii , mai ales ca abia se mai misca , avand si alte probleme de sanatate , si i.a retras acea pensie. I s.a spus ca poate depune contestatie dar nu i s.a spus unde dar i s.a zis ca oricum nu va avea castig de cauza. La fel ca si acum am intrebat pe acest site ce pot sa fac si am mers la tribunal, am depus contestatie , i am dat si in judecata si ce credeti ? Am castigat procesul in luna iunie , s.a hotarat ca o sa i se redea pensia de handicap , s.a dus din nou la acea comisie si i s.a spus ca se va respecta hotararea judecatoreasca si sa astepte acsa sa vina pensia..care n a mai venit . Luna trecuta s.a dus mama din nou la directia persoanelor cu handicap , la acea comisie , iar doctora a zis ca nu i va da nici o pensie pt ca nu vrea . Nu stim ce sa facem, cum sa facem..ne puteti ajuta cu un sfat ? Am fost si la Bucuresti si am aflat ca de. 2 ani nu mai e nici acolo comisia unde se evaluau astfel de cazuri , dar ne au sfatuit sa facem alt dosar si sa mergem tot la cei care ne au tot refuzat pana acum acest drept pt o reevaluare. Insa ma indoiesc ca ii vor reda pensia. Cum e posibil sa te opui deciziei judecatoresti? Ce e de facut?
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AGdamian , utilizator 20:06, 28 Noiembrie 2018
Nu. Incercati sa va exprimati aici in scris sau asteptati poate se ofera altcineva sa va citeasca actele pe care doriti sa le trimiteti.
Stimata utilizatoar @AGdamian
Pt a putea transmite documente spre analiza spetei dvs, mai jos, informatii si procedura de transmitere.

1) Cateva site-uri oferind un spatiu gratuit de stocaj de documente :
-Google Drive – nr. 1 in stocarea pozelor. Oferă spațiu nelimitat dacă alegeți ca acestea să fie comprimate. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.
-Dropbox – 2GB spațiu pentru stocare, suport MS Office 365. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.
-MEGA – 50 GB spațiu pentru stocare.
-pCloud – 20GB spațiu pentru stocare cu posibilitate de extindere prin recomandări.
-Cloud Hosting - oferă 10GB.
-Yandex.Disk – 10GB spațiu pentru stocare Are și aplicație pentru diverse platforme mobile.
-hubiC – 25 GB gratuit. Există și aplicație dedicată pentru Windows și Linux.
-OneDrive (SkyDrive) de Microsoft. 5 GB spațiu pentru stocare.

2) Procedura de transmitere ANONIMA de documente ANONIME (initiativa de a iesi din anonimat va apatine si este recomandata numai atunci cand cautati pe site un avocat, un consilier, etc…).
a) Se creeaza un cont anonim pe unul din site-urile de mai sus ;
b) Se scaneaza sau fotografiaza documentele anonime (deci se oculteaza datele personale din documentele respective) ;
c) Se incarca scan-urile si/sau fotografiile documentelor pe site-ul respectiv ;
d) Se copiaza link-ul spre site-ul si documentele in cauza :
e) Se posteaza pe site-ul avocat.ro pe speta deschisa de dvs link-ul de mai sus.

Postarea documentelor pe site va permite o implicare a utilizatorilor site-ului in speta dvs in cunostinta de cauza.
Va multumesc pt info !

Demos a scris:

Stimata utilizatoar @AGdamian
Pt a putea transmite documente spre analiza spetei dvs, mai jos, informatii si procedura de transmitere.

1) Cateva site-uri oferind un spatiu gratuit de stocaj de documente :
-Google Drive – nr. 1 in stocarea pozelor. Oferă spațiu nelimitat dacă alegeți ca acestea să fie comprimate. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.
-Dropbox – 2GB spațiu pentru stocare, suport MS Office 365. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.
-MEGA – 50 GB spațiu pentru stocare.
-pCloud – 20GB spațiu pentru stocare cu posibilitate de extindere prin recomandări.
-Cloud Hosting - oferă 10GB.
-Yandex.Disk – 10GB spațiu pentru stocare Are și aplicație pentru diverse platforme mobile.
-hubiC – 25 GB gratuit. Există și aplicație dedicată pentru Windows și Linux.
-OneDrive (SkyDrive) de Microsoft. 5 GB spațiu pentru stocare.

2) Procedura de transmitere ANONIMA de documente ANONIME (initiativa de a iesi din anonimat va apatine si este recomandata numai atunci cand cautati pe site un avocat, un consilier, etc…).
a) Se creeaza un cont anonim pe unul din site-urile de mai sus ;
b) Se scaneaza sau fotografiaza documentele anonime (deci se oculteaza datele personale din documentele respective) ;
c) Se incarca scan-urile si/sau fotografiile documentelor pe site-ul respectiv ;
d) Se copiaza link-ul spre site-ul si documentele in cauza :
e) Se posteaza pe site-ul avocat.ro pe speta deschisa de dvs link-ul de mai sus.

Postarea documentelor pe site va permite o implicare a utilizatorilor site-ului in speta dvs in cunostinta de cauza.

Buna seara ,
O sa va notez mai jos exact ceea ce a scris mama in contestatia depusa si hotararea tribunalului.
Contestatia pe care mama a depus.o la tribunal de fapt a dat in judecata Comisia de Evaluare a persoanelor cu handicap a consiliului judetean Ialomita,pe motiv ca i.a fost suspendata incadrarea in gradul de handicap , simtindu.se neindreptatita deoarece sufera de neoplasm mamar bilateral cu masectomie bilaterala , pe langa asta suferi d si de alte boli care o impiedicau de multe ori sa faca si treburile casnice ,fiind nevoita de multe ori sa solicite si ajutorul vecinilor . De asemenea a mentionat ca medicul care i.a dat decizia de pensionare nu i.a zis ca poate sa mearga la o alta institutie abilitata pentru a.i analiza dosarul, si i.au spus doar citez " puteti sa ne dati si in judecata , pt ca oricum nu veti rezolva nimic ", lucru care s.a si intamplat , si ca incadrarea din nou in grad de handicap se poate face doar cand va fi in stadiul final al bolii ,cand evident nu o sa ii mai foloseasca la nimic.

Iar in hotararea judecatoreasca spune ca se admite cererea mamei si ca anuleaza certificatul de incadrare in gradul de handicap emis de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap,ca dispune reevaluarea reclamantei cu drept la recurs in termen de 15 zile de la comunicare, dar nu au facut recurs.
Dupa toate astea mama a facut lt dosar , a mers cu el la dna doctor , a zis ca evaluarea se face pe vechiul dosar , ca isi va primi pensia inclusiv pe lunile din urma si am asteptat..mult si bine. Cand a mers din nou la dna dr , a zis ca nu vrea sa ii dea nici o pensie.

Am notat mai sus detaliile legate de cererea depusa si hotararea judecatoreasca. Multumesc

trandafir2 a scris:

Nu. Incercati sa va exprimati aici in scris sau asteptati poate se ofera altcineva sa va citeasca actele pe care doriti sa le trimiteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul și s-a izbit în mașină mea, parcată regulamentar. am probleme cu asigurătorul celui care m-a lovit, trebuia să fac două dosare de daună? Paun costica Paun costica Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul (50m) și s-a izbit în mașină mea, care era parcata regulamentar. Asigurările vor sa ma plătească ... (vezi toată discuția)
Dosar respins pensie handicap Gabisandu1 Gabisandu1 Buna ziua. Mama mea are 55 de ani si este pensionata. A fost operata/protezata la ambele solduri. Medicul care a operat-o a indrumat-o sa aplice pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva (ne)incadrarii in grad de handicap ni_leta ni_leta Buna seara. Supun atentiei dvs o problema a unei prietene a mamei mele. In 2005 aceasta a avut un atac cerebral. Anul acesta in martie a fost internata din ... (vezi toată discuția)