avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract +salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract +salariu

Buna seara am si eu o intrebare: lucrez de un an jumatate la o firma de paza la care eu nu stiu daca am carte de munca nici pana in ziua de azi,in plus in luna iunie anul acesta i-am cerut angajatorului o copie dupa ea dar eu nesemnand nicodata un contract de munca...desi dupa o sapt de zile mi-au adus o copie dupa un contract de munca pe care era semnat de altcineva in locul meu.(desi nu stiu daca este legal sau poate este o facatura) si in afara de asta eu nu am mai luat salariul din luna septembrie cu scuza ca nu au avut incasari.azi i-am anuntat ca imi dau demisia cu preavizul prestabilit. Ce pot face pe cale legala sa imi iau banii si sa vad daca aceea copie de contract de munca este valabila ?(vreau sa specific ca aceasta firma s-ar putea sa fie la negru).va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 22:04, 14 Noiembrie 2009
1.Adresati-va urgent cu sesizare scrisa pentru toate aceste probleme, Inspectoratului Teritorial de Munca. Verificati La ITM daca firma v-a inregistrat contractul individual de munca si daca a fost operat in carnetul de munca.
2.Actionati firma in instanta de judecata - Tribunalul in a carui circumscriptie aveti domiciliul sau resedinta, dupa caz.
Spuneti ca ati primit o copie de pe contract. Uitati-va pe ea daca are viza ITM. Daca nu are, inseamna ca nu a fost inregistrat contractul la ITM.
Mergeti la ITM in primul rand, cu CI si completati o cerere tip (va dau ei) pentru a imprumuta carnetul de munca (scop - copie pentru banca, de ex.) sau , daca nu aveti carnet de munca, atunci sa vi se dea contractul de munca, tot pentru o copie.
Astfel aflati daca sunteti legal angajat, salariul, norma de timp...tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca AlexandraM96 AlexandraM96 Buna seara! Acum 2 luni de zile m-am angajat la o firma de call center. Din anumite motive nu mai pot merge la serviciu. Prin urmare am decis sa ii aduc la ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu beneficiaza de contract de munca. regclener regclener In timpul facultatii am decis sa ma angajez. M`am angajat, lucrez la aceasta firma de aproximativ 3 ani de zile. Anul trecut mi`am facut un card..... la care ... (vezi toată discuția)
Inscriere vechime reala in cm niccu niccu Buna ziua, Sunt intr-o dilema ! Un prieten a incetat colaborarea cu firma,dar acestia refuza sa-i treaca vechimea in Cartea de munca. El s-a angajat faptic ... (vezi toată discuția)