avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se intampla daca nu imi iau zilele libere cuvenite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se intampla daca nu imi iau zilele libere cuvenite

Buna ziua,

1.Doresc sa stiu ce se intampla daca nu imi 'revendic' zilele libere? In curand se implineste un an de cand m-am angajat si doresc sa stiu ce se va intampla cu zilele de concediu nerevendicate? pot primi bani dupa un an?

2. ce se intampla daca doresc sa imi dau demisia pentru a accepta o oferta mai buna? primesc cumva zilele libere, sau ma pacaleste sa le schimb cu cele 2 saptamani in care ar mai trebui sa vin -platit- la munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 26 Noiembrie 2018
1. Zilele de CO neefectuate in anul anterior:
- se compenseaza in bani numai la incetarea c.i.m.
- angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.

2. Pe durata preavizului se pot lua zile libere sau zile de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in preaviz claudela claudela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz se poate lua concediu de odihna, in conditiile in care pana in acest moment al anului nu am avut ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu art 55 lit b adrian1966 adrian1966 In data de 22.02.2017 mi-am depus cererea de incetarea a contractului de munca , incepand cu data de 24.02.2017 . Nu am primit nici un raspuns . ce ma ... (vezi toată discuția)
Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)