avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul vanzare cumparare in forma electronica ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul vanzare cumparare in forma electronica ??

Buna seara am si eu o intrebare

Contractul de vanzare cumparare dat cumparatorului are valabilitate sau cumparatorul trebuie sa aiba contractul in original. Daca se revoca, contractul autentic cel de ex trimis prin fax mai are valoare ????
divatz a scris:

Contractul se semneaza inainte de primirea banilor . Faxul se trimite de catre notar cumparatorului care acesta livreaza banii intr-un cont. Eu ma refeream ce se intampla daca acel cumparator refuza sa livreze banii si notarul public nu elibereaza contractul in original partilor implicate in tranzactie ????

Inteleg ca notarul a facut un fel de model de contract; contractul nu este semnat nici de vanzator nici de cumparator. Prin urmare, la acest moment nu exista nici un contract. Daca ati convenit sa primiti mai intai banii in cont si dupa aceea sa incheiati contractul faceti in felul acesta. Daca nu ati primit banii nu aveti decat sa nu incheiati contractul.
Este foarte ciudat sa se intample asa.
Daca se vireaza banii in cont trebuie sa se stie cu ce titlu.
Nu cred ca se uziteaza asa ceva.
Sunt o adevarata pacoste pentru notari dar nu cred ca se poate asa ceva.

Se poate ca sa se astepte la nortar pana intra banii in cont (dar dureaza totusi) si apoi, in aceeasi zi lunga sa se incheie actul de vanzare - cumparare in forma autentica.
Ar trebuie facut un antecontract mai inainte chiar si in aceeasi zi, fara notar.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c a unui mobil calandrino21 calandrino21 Buna ziua! In speranta ca voi fi cat se poate de scurt, va rog, daca se poate, sa-mi raspundeti la cateva intrebari: Am pierdut un proces ce avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Incetarea de drept a unui contract ravacriss ravacriss In urma cu trei ani am incheiat o conventie sub semnatura privata pentru vanzarea unui teren arabil aflat in proprietatea mea. In conventie se stipula faptul ... (vezi toată discuția)