avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Declarare faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Declarare faliment

Am o datorie la stat de 10.000 lei , întrucât am fost angajată pe firma câteva luni. Firma este inactivă din 2013 însă eu nu pot plăti această sumă, neavând posibilitati financiare.
Intrebare: Dacă declar falimentul firmei, voi putea fi scutită de această datorie de către stat?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: annadobrescu , utilizator 08:30, 27 Noiembrie 2018
Dvs sau “firma” are datoria menționată?
Pentru a solicita dechiderea procedurii insolvenței, datoria trebuie să fie mai mare de 40.000 lei.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc frumos. Ma pot urmări ca persoana fizica pt recuperarea debitului, prin executare silită in calitate de administrator?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Pentru a solicita dechiderea procedurii insolvenței, datoria trebuie să fie mai mare de 40.000 lei.

Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
annadobrescu, utilizator

Am datorii pe firma
annadobrescu a scris:

Multumesc frumos. Ma pot urmări ca persoana fizica pt recuperarea debitului, prin executare silită in calitate de administrator?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment cristina.botezatu cristina.botezatu Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma rome rome Buna ziua, am o firma la care sunt administrator unic si pe care doresc sa o inchid. Dar exista o mica problema; pe adresa firmei exista o amenda data de ITM ... (vezi toată discuția)
Faliment ilona.kaszta ilona.kaszta Buna ziua, suntem o firma care este in insolventa, firma a executat o lucrare de constructie, firma beneficiara nu a facut plata lucrarii, iar firma care a ... (vezi toată discuția)