avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor!

Buna seara.Pentru ca de fiecare data cand am avut nevoie de un sfat competent mi-ati raspuns indraznesc din nou sa va solicit sfatul.Este vorba despre o succesiune in care un minor mosteneste pe tatal decedat.Mama copilului doreste dezbaterea in instanta amenintand ca daca nu primeste ce i s=a promis o sa solicite protectia copilului in instanta.Are protectia copilului competenta de a se implica in dezbaterea succesiunii sau primeste exact atat cat este legal?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:53, 26 Noiembrie 2018
Buna seara,
Mama minorului primeste 1/4 din masa succesorala si minorul 3/4.
Asa spune legea asa se imparte.
mama nu poate pretinde alta cota
cine i-a promis si ce ?
Cred ca trebuie sa dati mai multe detalii, dvs cine sunteti ? De a cui mostenire este vb ?
Copilul mosteneste tot ce i s-ar fi cuvenit tatalui sau daca era in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
succesiune copil krv krv Parintii au divortat. Au doua proprietati in comun. Nu au facut paratjul. Unul din parinti a decedat. Cum pot intra eu in drepturile parintelui decedat ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)