avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Evacuare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Evacuare

Buna dimineata.
Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in apartament pentru a sta impreuna si a impartii cheltuielile. Precizez ca,aceasta colega de munca nu este cetatean roman. Intre timp,cu acceptul prietenei mele,aceasta colega de apartament,a adus-o in apartament si pe mama ei. Datorita faptului ca nu se mai inteleg,in special datorita copiilor (ambele au cate un copil) dar si datorita faptului ca in casa este o mizerie si o dezordine de nedescris datorita acestei colege de apartament,prietena mea,a instintat-o ca trebuie sa-si gaseasca un alt loc unde sa locuiasca. In urma discutiei,aceasta colega a amenintat-o ca nu pleaca nicaieri. Va intreb,care sunt pasii de urmat deoarece,aseara prietena mea a fost la sectia de politie arondata si la sfatul unui domn agent de acolo,a sunat la 112. Acestia au venit si au declarat ca nu este de competenta lor. Intrebarea pe scurt este,cum poti da pe cineva afara din casa ta daca acesta refuza sa plece? Imi cer scuze daca nu am postat in forumul potrivit,insa chiar nu am stiut unde sa incadrez aceasta speta.
Cel mai recent răspuns: xzibit , utilizator 12:35, 27 Noiembrie 2018
Trebuie să formuleze o acțiune în evacuare, precedată de o somație; luați legătura cu un avocat.
Temei:art 1034 și urm.Cod Procedură Civilă.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ma pricep,il intreb si eu pe dl avocat, daca isi schimba yala nu este suficient? Adica respectiva nu are documente din care sa reiasa ca locuieste acolo,de ce sa mearga in instanta? Este casa ei si-si schimba yala....s-a stricat (o explicatie).Nu este obligata sa dea cheile la nimeni,nu este obligata sa primeasca pe nimeni in casa.Vine cineva la usa si spune ca are lucruri,da,i le pune in brate.
Asta era si intrebarea mea.Daca pur si simplu se schimba yala si nu mai are acces in casa,este vreo problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg xzibit xzibit Buna dimineata. Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in ... (vezi toată discuția)
Cum pot evacua o persoana pe care am luat-o in spatiu? carmenbn carmenbn In urma cu cateva luni am acceptat cererea unor prieteni de a-i lua in spatiu pt.a-si face carte de identitate la adresa mea(ei venind din Italia,acolo fiind ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament in timpul procesului de divort vb1 vb1 Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din ... (vezi toată discuția)