avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie alimentara

Bună ziua as dori sa întreb dacă sentința sa date deja și tatăl trebuie sa plătească din urma pe 4 luni nu trebuia deja sa fie arata suna restanta
Cel mai recent răspuns: Puscasu Florentina , utilizator 11:24, 29 Noiembrie 2018
Instanta nu calculeaza suma restanta, executorul este cel care o face la cererea dvs.
Instanta de judecata stabileste, de principiu, pensia de intretinere in cota procentuala.

Prin urmare, in functie de cota procentuala determinata va fi calculat cuantumul pensiei de intretinere.

La plata pensiei de intretinere sunt avute in vedere veniturile nete ce prezinta caracter de continuitate, cele permanente, nu cele ocazionale, sporadice.

( precum premii, prime, indemnizatii, recompense, diurne, anume sporuri, norme ).

Daca nu este achitata corespunzator pensia de intretinere, pentru sumele restante, va puteti adresa executorului judecatoresc, acesta cerand instantei de judecata sa incuviinteze cererea de executare silita, printr-o incheiere.

Calculul pensiei restante se va efectua in functie de documentele justificative detinute.

Succes.

Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Vă mulțumesc pt răspunsuri dar când pot sa merg la un avocat sa îmi facă cererea de executare silita ca de aproape 2 săptămâni am primit sentința vreau sa recuperez bani pe 4 luni restanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sentinta vizand pensia este executorie deci - chiar daca teoretic poate fi atacata cu apel - ea poate fi pusa in executare silita.

Nu la avocat tb sa mergeti pt executare ci la un executor judecatoresc.
Bună ziua as dori sa întreb eu am sentința de 2 săptămâni cât trebuie sa aștept pn mio Da definitiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna dimineata, ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se specifica faptul ca poprirea de 1/4 din venit pentru pensie alimentara se refera numai ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara anamaria1982 anamaria1982 Buna sera,va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia alimentara in aceasta situatie.Am 1 copil in intretinere,fostul sot este angajat MAI.Are o rata la un ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeazã pensia de întreþinere de cãtre instanþã? nell12324 nell12324 as dori sa aflu si eu cum se calculeaza pensia de intrtinere de catre instanta,pe cate luni salariale se calculeaza 3 luni 6 luni sau 1 an.multumesc (vezi toată discuția)