avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca /determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca /determinat

Cum procededez in cazul in care am semnat un contrat de munca pt o perioada determinata de 3 luni, dar eu doresc sa plec mai devreme?
Perioada de proba din contract, este de 15 zile lucratoare si eu la momentul actual am 21 zile lucrate in firma.
Angajatorul se poate opune unei cereri de demisie de comun acord ?

Eu intentionez sa ma angajez intr-o noua companie din Decembrie, si vreau sa stiu daca as putea face acest lucru fara ''tensiune'' .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
misima, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 28 Noiembrie 2018
Va puteti depune demisia fara preaviz, daca accepta angajatorul ( se incheie contractul "cu acordul partilor" ) sau va poate cere sa ramaneti o perioada in preaviz, depinde cum va intelegeti...
Cu cat depuneti cererea d demisie mai repede cu atat poate trece timpul de preaviz mai repede...
O perioada, daca accepta si noul angajator, puteti desfasura activitatea la ambele locuri de munca, sa nu pierdeti noul post si nici sa absentati de la vechiul...
Demisia trebuie sa fie acceptata de angajator.Singurul lucru care ramane la latitudinea angajatorului este daca ramaneti sau nu in previzul mentionat in contractulde munca
1. demisie de comun acord nu exista.... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

2. demisia nu se aproba de catre angajator, acesta ia act de decizia dvs.

3. Perioada de proba din contract, este de 15 zile lucratoare si eu la momentul actual am 21 zile lucrate in firma.

In acest caz, aveti varianta incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ContSters157480 ContSters157480 Buna ziua, Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a ... (vezi toată discuția)
Demisie director societate comerciala ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Din nou am nevoie de ajutorul Dvs. Daca detin functia de Director intr-o societate comerciala, se poate sa imi dau demisia la zi, fara sa stau in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea preavizului 6aprilie 6aprilie Am urmatoarea situatie: Am trimis demisia mea ieri dupa ora 17 celor de la resurse umane fara a preciza ultima mea zi de munca, respectarea sau nu a ... (vezi toată discuția)