Din anul 2016 obtin un venit din chirie, eu sunt propietarul imobilului.
Intrebarea mea este urmatoare:
As putea declara la Anaf veniturile mele obtinute din anul 2016 pana in prezent, fara nicio sanctiune / problema etc?
Mentionez ca nu am facut niciun contract cu chiriasul, totul a fost si este in regula dar as dori sa transform aceasta situatie intr-una legala.
BUna ziua!
In termen de 30 de zile se inregistreaza la ANAF contractul de inchiriere. Pe langa sanctiuni, veti plati si penalitati si dovanzi la acele sume.
Daca declarati acum va trebui sa depuneti doar pe declaratii valabile la acel moment, adica declaratia 220 la 30 de zile de la semnare contractului si apoi anul urmator, pentru venitul din anul precedent, delaratia 200. Si mai mult ca sigur ca o sa va dea minim 50 de lei pentru nedepunere la termen si apoi si penalitate de intarziere pentru neplata la timp a impozitului pe venitul din inchiriere.
Declaratia unica care trebuia sa fie depusa pana in 15 iulie 2018 pentru a inchide anul trecut si pentru a va declara venitul estimat din acest an, a fost introdusa din acest an.
Ok, deci va trebui sa fac un contract acum si sa il semnez, dar il fac pe data oficiala din anul 2016 sau o pot face incepand cu data curenta de la facerea contractului?