avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu preaviz nerespectat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu preaviz nerespectat

Am lucrat la o firma care a pierdut licitatia pentru posturile de paza la care eram si eu. Am vrut sa-mi dau demisia cu acordul partilor, dar nu au fost deacord, m-au obligat sa-mi dau demisia cu preaviz. Demisia a fost facuta pe data de 28.11.2018 iar de pe 1.12.2018 m-am angajat la firma care a castigat licitatia pe acelasi post si nu pot sa respect preavizul. Ce urmari vor fi?
Cel mai recent răspuns: VisanT , utilizator 20:44, 2 Decembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Dar ce vroiati sa vi sa spuna ca i se va face dosar penal ... insa mai exista si posibilitatea angajarii raspunderii patrimoniale a salariatului, daca prin lipsa nemotivata aduce un prejudiciu angajatorului.

Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu a sugerat nimeni ca-l afecteaza, desi pot exista angajatori care sa refuze angajarea unor astfel de persoane - concediate disciplinar - ......
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

Si atunci care mai este rolul precizarii in CM a zilelor de preaviz?

Un CM este o OBLIGATIE...altfel ce rol mai are? (unu munceste altu plateste)

Pe acelasi considerent orice angajator ar putea face concedieri fara preaviz si fara motiv.

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie jason05 jason05 Buna ziua, In prezent lucrez ca lucrator comercial la o firma. Am depus insa mai multe CVuri la diferite firme din domeniul in care mi-am facut ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)