Va rog sa imi spuneti de ce venituri as putea beneficia din partea statului in cazul in care sunt o mama singura si nu avem decat alocatia copilului de 2mil (fetita are 1 an) si alocatia monoparentala de 700mii (tatal nu a recunoscut-o la nastere).
Nu beneficiez nici de indemnizatia de crestere a copilului pt ca terminasem anul II de facultate cand am nascut-o,si nici nu am lucrat vreodata (cu carte de munca) sau somaj.
Va multumesc si astept raspunsurile dvs.
In opinia mea puteti beneficia de prevederile OUG nr.148/2005 modificata:
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
................................................................................................................................. „m) urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara intrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au intrerupt cursurile din motive medicale.”
Litera "m)" a fost introdusă prin Legea nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 403, din 15 iunie 2009
de regula, dosarul pt obtinerea indemnizatiei pt cresterea copilului se depune intr-un numit termen de la nasterea acestuia.
interesati-va totusi la primarie....la serviciul social care se ocupa cu primirea dosarelor.
da, se primesc 600lei pt ca nu sunt supusi impozitarii...e un ajutor pe care statul il da parintelui sa-si creasca copilul.
Asa este insa cum am precizat mai sus nu ma incadram indemnizatiei in momentul nasterii copilului.Iar noua lege a intrat in vigoare la 15 iunie,in urma careia ma incadrez si eu...Din pacate am aflat abia acum de asta.Si traiesc cu speranta ca o sa-mi acorde.Si asa mi-e destul de greu...
Luni merg sa depun dosarul.Stie poate cineva daca o sa mi-l accepte acum?