avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura recuperare dauna
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura recuperare dauna

Buna ziua
Muncitorii unei firme de construcții care demolau un zid cu ajutorul unui excavator nu au fost atenți si mare parte din zid s-a prăbușit peste garajele din proximitate avariind iremediabil plafoanele acestora. Cum trebuie sa procedez juridic pentru a-l obliga pe constructor sa acopere daunele? El a spus ca va pune plafoane noi, dar as dori ceva scris.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: daralu , utilizator 15:13, 30 Noiembrie 2018
Buna ziua,

Redactati un acord de recunoastere a faptei si il rugati pe constructor sa o semneze. In cuprinsul acestuia mentionati ca acesta recunoaste fapta si ca intentioneaza sa procedeze la repararea prejudiciului.

Totusi, in mod normal, proprietarul pentru care a lucrat constructorul e cel care poate fi obligat la repararea prejudiciului, si acesta, se va indrepta ulterior impotriva constructorului.

Vedeti ce spune constructorul.
Mergeți la notar, să declare că este vinovat de producerea prejudiciului și este de acord cu repararea acestuia.

Dacă nu procedează voluntar la acoperirea prejudiciului, va trebui să intentați o acțiune în răspundere civilă delictuală, însă vă rog să observați că are incidență răspunderea comitentului (beneficiarul construcției) pentru fapta prepusului (prestatorul de servicii).

Succes!
Mulțumesc frumos. Prețuire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca guest1983 guest1983 buna ziua, va rog sa ma ajutai si pe mine, sunt adm unui service gsm si am mari probleme cu un angajat, in ultima luna toate tel de au intrat in service el ... (vezi toată discuția)
Speta drept civil obligatii LoredanaMonac LoredanaMonac Buna ziua, am o speta pe care nu reusesc sa o rezolv. Ma puteti ajuta? În timp ce conducea un autoturism proprietate personală, X a depășit ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe ... Euroinvest Euroinvest Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe care am trait-o zilele trecute numai. La vecinii mei ,de langa casa mea,s-a produs un incendiu ... (vezi toată discuția)