Fostul angajator mă amenință că îmi va bloca conturile din cauza unor bani pe care nu recunoaște că i-am descărcat cu facturi fiscale. Ce am de făcut în acest caz?
In urma cu 4 saptamani mi-am dat demisia de la fostul loc de munca deoarece mi-am gasit ceva mult mai bine platit .
Dupa acest timp am fost sunat de catre angajator si a inceput sa ma ameninta ca ma da in tribunal si cere sa imi puna oprire pe conturi .
La fost firma mi-au fost alimentati niste bani ( o suma de vreo 6000 Ron ) pentru a cumpara diverse achizitii pentru birou .
Banii mi-au fost incarcati prin Cashflow iar eu trebuie sa ma descarc cu facturi fiscale .
Ele au fost cumparate, facturiile au fost duse la birou dar toata lumea afirma ca nu se gasesc si ce e mai rau afirma ca nici nu le-au vazut .
Banii vreau sa specific ca nu au fost impozitati prin CIM sau altceva ... iar la ei mai am ultimul salariul ( se poate sa mil opreasca ? )
Ce e de facut ?
Sa astept si sa ma actioneze in tribunal ca apoi sa merg la un avocat sau ??
Cu ei nu se poate discuta si refuz sa mai raspund la telefon deoarece ma suna de 20 de ori pe zi si ma ameninta . :-)
Buna ziua,
1. Mergeti la firmele de la care ati achizitionat bunuri si carora le-ati achitat si solicitati copii.
2. Faceti xerocopii de pe acele acte si le retrimiteti firmei depunandu-le cu o confirmare de primire.
Nu aveti dovada ca ati depus la momentul respectv si celelalte facturi despre care se spune ca nu se regasesc?
3. Va poate opri salariul dar daca se ajunge la instanta atunci il recuperati.
Altceva nu aveti ce face, incercati sa va faceti rost de acte.
Chiar daca sunteti plecat din tara, puteti sa incepeti prin a trimite emailuri sau a telefona, furnizorilor de la care ati facut achizitii si sa incepeti recuperarea facturilor. Incercati sa explicati fostului angajator ca sunteti de buna credinta si sa va dea sansa sa o demonstrati. Iar apoi, tineti-va de recuperare facturi sau bonuri. Succes!