avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificatul de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificatul de casatorie

Teoretic, sotia mea in momentul casatoriei civile, la starea civila a prezentat originalul. Acum a mers sa schimbe buletinul pe noul nume, cel al meu, si a fost sunata ca are 2 certificate, unu din 94 si unu din 96 si ca trebuie sa mearga iar la buletine cu ambele certificate. Problema este ca la starea civila s a prezentat cu cel din 94, nestiind de existenta celui din 96. Este acceptat certificatul de casatorie? Presupun ca da, din moment ce ambele sunt valabile, ea nestiind de acest fapt ca sunt 2 eliberate, urmand ca pe cel din 94 sa fie predat la evidenta populatiei.
In momentul predarii actelor necesare pt casatorie, nu a fost instiintata de acest lucru, nici dupa ce s a semnat actul de casatorie. De ce tocmai in momentul schimbarii buletinului s a intamplat asa ceva, nu e normal ca certificatul de casatorie sa fie anulat si sper sa nu se intample asta.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Iuliannnn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliannnn , utilizator 18:07, 29 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Cum sa existe 2 certificate de casatorie din 1994 si din 1996 daca v-ati casatorit acum?
Incercati sa explicati clar ce doriti sa stiti.
Bună ziua!
Sunt două exemplare eliberate, unul în 1994, ceea ce pare a fi anul nașterii, iar celălalt în 1996. Din moment ce doar un exemplar poate să aibă la ea, celălat trebuie să-l predea, iar în cazul de față exemplarul pe care trebuie să-l predea este cel din ‘94.
Buna ziua,
Este vorba de 2 certificate de nastere nu 2 acte de casatorie. In momentul casatoriei dansa l a dus pe cel din 94, nestiind ca mai exista unul in 96 eliberat.
Sa spunem ca il duce, pt eliberarea actului de identitate si pe cel din 94 sa il predea, nu afecteaza lucrul acesta certificstul de casatorie? Gen sa fie nul din cauza faptului ca in momentul predarii actelor pt casatorie original si copie, s a prezentat cu cel din 94, ea nestiind ca sunt 2 certificate de nastere. Trebuia si ea anuntata in momentul respectiv nu dupabsemnarea actului de casatorie nu?
In momentul in care ea a fost sa isi schimbe buletinul pe noul nume, cel de barbat, a prezentat si actul de casatorie. Cel de la evidenta populatiei nu i a spus nimic despre certificat, doar de faptul ca trebuie sa mearga cu cele 2 certificate de nastere, ca cel din 94 trebuie predat. Ea cand s a maritat a fost cu certificstul de nastere din 94, nu afecteaza nu?

Av. Diana Matei a scris:

Bună ziua!
Sunt două exemplare eliberate, unul în 1994, ceea ce pare a fi anul nașterii, iar celălalt în 1996. Din moment ce doar un exemplar poate să aibă la ea, celălat trebuie să-l predea, iar în cazul de față exemplarul pe care trebuie să-l predea este cel din ‘94.

Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Iuliannnn, utilizator
Buna ziua,
NU, casatoria nu este afectata de acest fapt.
Sa duca Certificatul pe care-l are si apoi sa solicite sa se constate cine a cerut certificatul din 1996.
Atata timp cat ea il are pe cel din 1994 care a fost anulat de drept prin emiterea celui din 1996 atunci ea va trebui sa solicite emiterea altui certificat de nastere care sa-l anuleze de drept pe cel din 1996 pe care nu-l are.
Dar cum este posibil sa fie un certificat emis asa din senin? Precizez ca sotia mea acum 3 ani si a schimbat buletinul deoarece s a mutat in alt apartament in alt judet, apartamentul fiind al ei. Cum e posibil acum 3 ani ni s a sesizat acest fapt ca are 2 certificate de nastere si unu din ele trebuie sa il predea, iar acum cand a mers sa schimbe buletinul cu noul nume aceeasi adresa, apare din senin si cel de al 2 lea certificat de nastere, dupa 3 ani de zile? Totul bune si frumoase numai la buletine la evidenta populatiei dupa atata timp se trezesc din senin ca o pers are 2 certificate de nastere?

Alte discuții în legătură

Certificat stare civila alina81 alina81 Buna seara, As dori sa stiu daca exista un act doveditor al starii civile ( persoane casatorite sau necasatorite in cazul meu) si daca da unde se ... (vezi toată discuția)
Schimbarea buletinului performer189 performer189 salut, sotia mea a divortat de fostul barbat ea are nevoie sa-si schimbe buletinul in situatia de fata, am inteles ca nu se mai poate schimba la politie se ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere in mai multe exemplare? zenovius zenovius Buna ziua, Intrebarea este cea din subiectul postarii: in ce temei legal (daca exista) pot \\"convietui\\" doua exemplare ale aceluiasi certificat de ... (vezi toată discuția)