avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Am solicitat medicului de familie sa elibereze soției mele ultimele 7 zile de concediu medical (01.12-07.12.2018) de după naștere, să le duc la firma care a lucrat pentru a putea să- mi dea contabila ulterior decizia de suspendare a activității de la ITM,sa pot întocmi dosarul de prenatal.Acesta mi-a spus că nu poate să mi-l elibereze in luna decembrie,și să vin in ianuarie să mi-l elibereze(fără să îmi motiveze cauza). Menționez k contabila mi-a spus că trebuie să îl aduc in decembrie să poată merge la ITM sa suspende activitatea.Medicul spune că nu poate și nu poate....Cui să mă adresez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 30 Noiembrie 2018
1. decizia de suspendare a activității de la ITM, ??? ....ITM-ul nu elibereaza astfel de decizii.

2. Potrivit legislatiei:
- Certificatele de concediu medical se completează și se eliberează la data la care se acordă consultația medicală, stabilindu-se numărul necesar de zile de concediu medical.

- Certificatele de concediu medical se pot elibera și la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, în caz de sarcină și lăuzie (numai concediu medical pentru maternitate).

3. Pe durata , concediului de maternitate, c.i.m. este suspendat de drept , astfel contabila nu are ce sa transmita la ITM.

4. Pentru CCC, sotia trebuie sa depuna ocerere de acordare a acestuia insotita de copia certificatului de nastere a copilului.
Pe baza acestor acte, se va emite decizia de suspendare a c.i.m. de catre angajator, care nu are legatura cu depunerea concediului de maternitate.
Un exemplar de pe aceasta decizie va trebui sa i se comunice sotiei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal lulu_79 lulu_79 Buna ziua, Sunt angajata la o firma particulara. Sunt deja in luna a opta iar pe 15-17 decembrie ar trebui sa nasc. Vroiam sa stiu care sunt conditiile pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical de lauzie teo2011 teo2011 Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati urgent intr-o problema legata de concediul medical de sarcina si lauzie. Am nascut pe data de 05.10.2011 si conform legii ... (vezi toată discuția)