Am solicitat medicului de familie sa elibereze soției mele ultimele 7 zile de concediu medical (01.12-07.12.2018) de după naștere, să le duc la firma care a lucrat pentru a putea să- mi dea contabila ulterior decizia de suspendare a activității de la ITM,sa pot întocmi dosarul de prenatal.Acesta mi-a spus că nu poate să mi-l elibereze in luna decembrie,și să vin in ianuarie să mi-l elibereze(fără să îmi motiveze cauza). Menționez k contabila mi-a spus că trebuie să îl aduc in decembrie să poată merge la ITM sa suspende activitatea.Medicul spune că nu poate și nu poate....Cui să mă adresez ?
1. decizia de suspendare a activității de la ITM, ??? ....ITM-ul nu elibereaza astfel de decizii.
2. Potrivit legislatiei:
- Certificatele de concediu medical se completează și se eliberează la data la care se acordă consultația medicală, stabilindu-se numărul necesar de zile de concediu medical.
- Certificatele de concediu medical se pot elibera și la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, în caz de sarcină și lăuzie (numai concediu medical pentru maternitate).
3. Pe durata , concediului de maternitate, c.i.m. este suspendat de drept , astfel contabila nu are ce sa transmita la ITM.
4. Pentru CCC, sotia trebuie sa depuna ocerere de acordare a acestuia insotita de copia certificatului de nastere a copilului.
Pe baza acestor acte, se va emite decizia de suspendare a c.i.m. de catre angajator, care nu are legatura cu depunerea concediului de maternitate.
Un exemplar de pe aceasta decizie va trebui sa i se comunice sotiei dvs.
Concediu prenatal
lulu_79
Buna ziua,
Sunt angajata la o firma particulara. Sunt deja in luna a opta iar pe 15-17 decembrie ar trebui sa nasc. Vroiam sa stiu care sunt conditiile pentru ... (vezi toată discuția)