avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cod clasificare echipamente firma de curatenie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cod clasificare echipamente firma de curatenie

Buna ziua! Ce cod de clasificare s-ar cuveni pentru aparatura folosita de o firma care prestează servicii de curatenie, precum: Masina de spalat si aspirat pardoseli, Statie de calcat, Carucior de curatenie, etc.? Iau in considerare 2.1.24.7 insa perioada de amortizare de 12-18 ani mi se pare cam lunga pentru aspiratoare, fie chiar si profesionale.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:10, 3 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada de amortizare din catalog nu trebuie respectata decat in ceea ce priveste amortizarea fiscala, Ordinul 1802/2014 facand aceasta precizare. Daca d-voastra apreciati ca durata de utilizare economică este de 5 ani, atunci asa amortizati contabil:

Ordin 1802/2014
Amortizarea
238. -
(1) Amortizarea se stabileşte prin aplicarea cotelorde amortizare asupra valorii de intrare, respectiv asupra valoriireevaluate a imobilizărilor.
(2) Amortizarea imobilizărilor corporale se calculează începând cu luna următoare punerii în funcţiune şi până la recuperarea integrală a valorii lor. La stabilirea amortizării imobilizărilor corporale sunt avute în vedere duratele de utilizare economică şi condiţiile de utilizare a acestora.
(3) Duratele de amortizare din contabilitate, stabilite potrivit politicilor contabile, pot fi diferite de duratele de amortizare utilizate de entităţi pentru scopuri fiscale.

Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare mijloc fix Maria0005 Maria0005 In cazul persoanelor juridice fără scop lucrativ, este permisă amortizarea pe fracțiuni de luna? Daca data achiziției unei clădiri este 21.03 , ... (vezi toată discuția)
Durata normala de utilizare bunuri achizitionate in spatiu inchiriat? Bife Bife Ce durata normala de utilizare vor avea bunurile achizitionate intr-un spatiu inchiriat? Durata contractului de inchiriere sau durata din catalogul de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate reevaluari marius2009 marius2009 la data de 31.12.2008 am efectuat reevaluarea unei cladiri a carei valoare de intrare a crescut deci si amortizarea contabila in anul 2009 a fost mai mare ... (vezi toată discuția)