avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe chirii

Buna ziua ,

Vreau sa închiriez un apartamant si sa il înregistrez la ANAF. Cat ar trebuie sa plătesc impozit daca chiria este 1600 lei ? Atat eu cat si sotul suntem salariați, in acest caz se mai plateste CAS ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
Vrincianu Florentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:39, 3 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiria se imparte tuturor proprietarilor in cotele procentuale detinute si fiecare depune declaratie pentru cota sa. Impozitul se calculeaza la 60% din chirie.
Asadar daca este bun comun trebuie sa ne depunem amândoi declaratia de venit? Părțile nu sunt specificate in ctr dat fiind căsătoriți este 50% - 50% .
Dar despre CAS imi puteti spune ceva? Mai platim cei 10% ?
Da, amandoi depuneti declaratia unica.

Nu platiti CASS deoarece venitul impozabil este mai mic decat salariul minim pe economie.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Iulian MANEA, Contabil
Este vorba de media lunara; cred ca ati inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venit din inchiriere dana__1975 dana__1975 Buna ziua , Vreau sa închiriez un apartament si sa il înregistrez la ANAF. Cat ar trebuie sa plătesc impozit daca chiria este 1.000 lei ?Multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chirii - cedarea folosintei bunurilor vasilemb vasilemb Sa presupunem ca detin ca persoana fizica si inchiriez mai multe proprietati. Conform noului cod fiscal avem: Art. 83 (2) Daca am mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)
Determinarea venitului net in sistem real sau cota forfetara de cheltuieli? mariapar mariapar In cazul unui apartamant inchiriat de o persoana fizica unei persoane juridice cum se stabileste venitul net a locatorului (persoana fizica) in cazul ... (vezi toată discuția)