avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din inchiriere

Buna ziua ,

Vreau sa închiriez un apartament si sa il înregistrez la ANAF. Cat ar trebuie sa plătesc impozit daca chiria este 1.000 lei ?Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 13:34, 3 Septembrie 2019
Depuneti declaratia unica in termen de 30 de zile de la incheierea contractului, impozitul este 10% si se aplica la 60% din venitul din chirie (40% reprezinta cota forfetara neimpozabila).
Multumesc pt raspuns. Are vreo importanta daca persoana de la care inchiriez apartamentul nu lucreaza? Este o alta modalitate de calcul?
Daca veti fi chirias nu intra in sarcina dvs. depunerea declaratiei si plata impozitului.
Impozitul nu se calculeaza altfel daca persoana nu este salariata.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
elenazan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe chirii Vrincianu Florentina Vrincianu Florentina Buna ziua , Vreau sa închiriez un apartamant si sa il înregistrez la ANAF. Cat ar trebuie sa plătesc impozit daca chiria este 1600 lei ? Atat eu cat si ... (vezi toată discuția)
Inchiriezi un teren - ce acte trebuiesc facute si ce dari la stat se platesc? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Tatal meu are un teren mostenit pe care vrea sa il inchirieze. Cel care vrea sa il inchirieze i-a spus ca ii va face toate actele ... Va rog ... (vezi toată discuția)
Bună seara. doresc să închiriez apartamentul unde sunt proprietară ... Eliza_Eliza Eliza_Eliza Bună seara. Doresc să închiriez apartamentul unde sunt proprietară unui SRL. Ca si proprietar, ce impozit trebuie să plătesc în acest sens? Diferă în ... (vezi toată discuția)