avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt pe titlul de proprietate dar nu am anunțat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt pe titlul de proprietate dar nu am anunțat intenția de acceptare a succesiunii, am dreptul la moștenire?

Bună ziua!
Va rog sa mă lămuriți și pe mine într.o problema la care nu a știut,deocamdata, sa.mi răspundă avocatul cu care mă consult.
Mama a murit în 2015.
Eu nu mi.am anunțat intenția de acceptare a succesiunii în termenul prevăzut de lege .Asta înseamnă ca pierd dreptul de a primi parte din ce a lăsat mama.
Pe de altă parte, sunt mentionata pe titlurile de proprietate alături de sora mea, ceea ce mi.ar da acest drept.
Acum, cum e?
În situația data,legea îmi dă sau nu 1/2 din terenurile ramase de mama?
Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
flori54, utilizator
Dovediti in cazul unui eventual proces ,cu martori ca ati acceptat succesiunea tacit prin preluarea unor bunuri mobile, variante sunt multe tb doar sa va invete av.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate, succesiune nefacuta dora-dori dora-dori Buna ziua, Tatal meu este decedat de 27 ani. Nu am facut succesiunea din respect pentru mama.Suntem trei frati.Cand s-au emis titlurile de proprietate, in ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii favex favex Mama mea a decdat in anul 2001, nu s-a dezbatut succesiunea, mostenitori fiind eu si sora mea care a decedat si ea in anul 2015 avand succesori sotul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire slobodan slobodan Va prezint urmatorul caz : Suntem doua surori, dupa decesul mamei sora mea mai mare nu a dorit partea ei de mostenire , nu a cerut-o in timpul vietii ei, sora ... (vezi toată discuția)