As dori sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:
- in luna septembrie 2016 am iesit la pensie din cadrul MAI, iar in luna noiembrie a aceluiasi an am participat la un concurs pentru functia de sofer in cadrul D.J. D.P. jud. Suceava , functie care a fost declarata, prin anuntul afisat la institutie, ca fiind pe durata nedeterminata.
In urma concursului am fost admis, insa dupa ce am prezentat documentele pentru angajare, din care a reiesit ca eram pensionar, s-au schimbat conditiile de incadrare fiind declarat admis pe perioada detereminata , sens in care mi s-a intocmit contractul individual de munca pe perioada determinata de 1 an de zile, ceea ce nu respecta conditia initiala de angajare, adica pentru perioada nedeterminata.
Avand in vedere decizia angajatorului de a schimba conditiile de angajare stabilite prin anunt mă interesează care sunt prevederile legale care permit angajatorului sa declare postul pentru perioada nedeterminata, dar ulterior angajarea sa se realizeze pe perioada determinata, numai din motivul ca am si calitatea de pensionar.
Mă interesează daca angajatorul a procedat corect, intrucat dupa angajare a fost invocat art 83 lit.g din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, dar si care sunt demersurile pe care le pot initia pentru reglementarea situatiei create.
Nu exista nicio prevedere legala care sa-i permita angajatorului sa declare postul pentru perioada nedeterminata, dar ulterior angajarea sa se realizeze pe perioada determinata,
In acest caz, puteti promova o actiune in instanta.
Angajare pensionar
aurora59
Buna ziua
Intr-o institutie publica ( scoala) s-a vacantat un post prin iesire la pensie. Am scos postul la concurs. S-a inscris doar un pensionar ( de fapt ... (vezi toată discuția)