Se apropie anul de cand El, are probleme grave de sanatate, este îngrijit, atât cât se poate, de Ea dar ea este si însoțitorul lui. El, este incapabil sa aiba grija de sine. Ea, dorește să vândă casa in care locuiesc în prezent, apoi sa divorteze. El, va ajunge la azil. Cum si ce am putea face sa împiedicăm acest proces?
Ps: calitatea noastră este de cunoștințe.
andrey_f_c
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Persoana respectiva (cu grad de handicap) are curator? daca nu, mergeti la un notar impreuna cu un avocat sa va faca voua (daca doriti) acte pentru curator sau tutore.
Daca se poate (si cred ca se poate) sa se faca proces de punere sub interdictie si apoi sa se ceara curatela/tutela de catre cineva care chiar ii pasa de persoana respectiva.
Persoana cu handicap, are dreptul de cel putin uzufruct (asa ar fi ok) asupra casei respective.
Da, este revoltator ce se intampla si nu imi doresc sa fiu in situatia lui si nici a ei.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
daca nu are discernament, femeia nu poate vinde casa pt ca el nu isi poate da acordul, va trebui sa il puna sub interdictie si sa ii devina tutore, asa o poate vinde, cu autorizare de la instanta, , iar partea lui va trebui sa fie folosita doar in interesul lui.
Daca omul e leguma, lucrurile nu se rezolva la notar.
Impartirea proprietatii
SANT O MAMA SINGURA,PENSIONARA SI DORESC SA VAND CASA PLUS CURTEA LA 2 COPII(AM 3FETE SI UN BAIAT).VREAU SA FAC ACTELE ASTFEL CA(CU ACORDUL LOR )ACTELE DE ... (vezi toată discuția)