avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune contract vanzare cumparare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune contract vanzare cumparare autoturism

in luna aprilie am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un autoturism, contract autentificat la un birou notarial. in ce conditii pot obtine rezolutiunea acestui contract avand in vedere ca acesta cuprinde urmatoarele elemente:
1. pretul urmeaza a se incasa in rate, in baza unui grafic anexat la contract, pe o perioada de 8 ani, fiind inclus in contract un pact comisoriu expres de gradul IV;
2. dreptul de proprietate de va transfera la data achitarii integrale a pretului (a fost predata doar posesia masinii)
3. masina a fost dobandita in timpul casatoriei, dar sotul meu nu a semnat contractul si nici nu am avut acordul sau verbal pentru vanzarea masinii
4. masina a fost achizitionata prin credit bancar, fiind gajata (si la data vanzarii, si in prezent) in favoarea bancii, garantie inscrisa la Arhiva Electronica (pe contract nu exista nici un fel de mentiune vizavi de acest fapt, dar cumparatorii aveau constinta de gaj, graficul de plata al pretului fiind de fapt graficul de plata al ratelor mele la banca)
5. pe talonul masinii, cartea de identitate, rolul fiscal eu figurez ca proprietar
Vreau sa stiu ce pot face pentru a obtine rezolutiunea contractului, pot invoca vicii ascunse (gajul la banca), poate sotul meu cere anularea actului pentru ca nu am avut acordul lui la instrainare? Doresc acest lucru pentru ca am banuieli ca cei care detin acum masina o folosesc in scopuri "necurate", in plus s-au deteriorat serios si iremediabil relatiile dintre noi. M-am oferit sa le achit contravaloarea ratelor platite de ei pana in prezent, plus alte cheltuieli (asigurare, rovigneta...), dar nu au fost de acord. Va rog dati-mi o solutie! Multumesc
Cel mai recent răspuns: danik28 , utilizator 08:42, 18 Noiembrie 2009
desigur, prezumtia mandatului tacit pana la proba contrarie !!
daca actul a fost savarsit de unul din soti , in cadrul mandatului tacit prezumat , impotriva vointei celuilalt sot , care s-a opus la incheierea actului juridic, iar aceasta impotrivire a fost cunoscuta ori trebuia sa fie cunoscuta de cel cu care s-a incheiat acel act, acest act este lovit de nulitate .
aveti posibilitatea in acest caz, sa investiti instanta de judecata cu actiunea in anulare.
instanta va chema si pe cumparatorii masinii ca parte in proces? pot ei impiedica anularea actului? voi fi obligata la plata unor despagubiri? mentionez ca am vrut sa le returnez ratele platite pana acum si alte cheltueli aferente masinii, dar au refuzat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuplu-obligativitati shary_bv shary_bv buna seara, Am o intrebare la o situatie un pic mai delicata si anume, sunt casatorit insa intre noi au aparut o serie de probleme, care nu stiu cum se vor ... (vezi toată discuția)
Transmitere drept de proprietate individual asupra bunului comun flor_gh flor_gh Buna ziua! sotia, care are din casatoria anterioara 2 copii, doreste sa cedeze drepturile sale de proprietate asupra bunurilor pe care le are in comun cu ... (vezi toată discuția)
Raspunsuri contradictorii, cine ma poate lamuri corect ??? multumesc !! narcisa_salbatica narcisa_salbatica Am adresat in repetate randuri diverse intrebari legate de urmatoarea speta: am instrainat o masina DOAR cu un contract de vanzare cumparare la notarul public; ... (vezi toată discuția)