avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza MLPAT pentru viitoare constructii in ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza MLPAT pentru viitoare constructii in proximitate

In urma unor lucrari de demolare de linga blocul meu, mi s-au fisurat 2 pereti din apartament. Am facut sesizare la Primarie si ISC si ambii mi-au raspuns ca lucrarile au autorizatie si ca imi trebuie o expertiza MLPAT pt a stabili cauzele si masurile. Ma intereseaza ce pot face daca lucrarile VIITOARE vor continua sa produca pagube (urmeaza construirea unor blocuri de 30m).
Precizez ca blocul este vechi de 70 de ani, are balcoane fisurate etc.

Vecinii mei de bloc nu vor sa faca aceasta expertiza pentru ca ei nu au fost afectati (eu sunt pe coltul catre santier). Expertul tehnic nu face expertiza decat pe intreaga cladire.

Mi s-a explicat ca este nevoie de aceasta expertiza pentru a avea o imagine initiala a cladirii si pt a dovedi ca problemele cladirii nu existau deja inaintea inceperii lucrarilor.

1. Ce pot face acum pentru a putea avea pretentii in viitor?
2. Eventuala mea sesizare la ISC/Primarie/Politie nu va opri lucrarile imediat, indiferent de gravitatea pagubelor. Sesizarea mea initiala a primit raspuns dupa 3 saptamani, timp in care mie mi se miscau oalele pe soba. Exista o institutie care ma poate ajuta in timp real?
3. Ma ajuta pozele mele in instanta?

Daca expertiza MLPAT este unica forma de a imi proteja apartamentul ma gandesc sa suport eu costul pe intreaga cladire.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mariani111 , utilizator 11:08, 14 Februarie 2019
In ce localitate este imobilul?
Cei care construiesc ar putea fi obligati sa consolideze cladirea dvs. pentru risc seismic in conditiile in care primesc autorizatie de ctie.
Un aspect care trebuie avut in vedere de proiectantul noului imobil este legat de consolidarea vechii constructii cu conditia ca sa i se ceara acest lucru, eventual sa fie obligat de expertiza tehnica judiciara in specializarea ctii. dispusa pentru cladirea actuala de o instanta de judecata.
Multumesc de raspuns.
Imobilul este in Cluj
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
mariani111, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consolidare imobil fara accept vecini bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, sunt proprietarul unui imobil (casa de locuit unifamiliara, parter + pivnite), situat in mediul urman, construit in mai multe etape pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Obligatii primarie pentru cladirile din cateogriile de risc cutremur BX BX Pana in 1996 categoriile de urgenţă (U1-4) reprezentau prioritatea începerii lucrărilor de consolidare a clădirilor expertizate tehnic. Pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Obligația unei instituții publice de a efectua expertizarea tehnică a clădirii locului de muncă Miclea_Sorin Miclea_Sorin Îmi desfășor activitatea într-o clădire veche, mai exact clădirea unde funcționează Secția 3 Poliție București, și după intrarea în vigoare a ... (vezi toată discuția)