Dupa revolutie ca toti romani am cumparat casa de la stat.Neavand bani sa merg la notar sa o trec pe numele meu a ramas pe numele lui mama care ea platea chiria la stat ,mentionezca tata a murit in 09 02 1990.In 2007 am facut contract vanzare cumparare intre mine si mama la notar,care ma intrebat daca sunt insurat si daca vreau sa o trec si pe ea copropietar.Si asa a devenit si ea copropietar,mentionand ca ea nu a fost de fata la notar.mai vreau sa precizez ca in toti acesti ani ea nu a lucrat noi traind in spania si eu trimeteam bani lunar lui mama pentru intretinerea mamei si a casei.sotia a inceput sa lucreze din anul 2013.
Mergeti cu actele la avocat pentru a fi analizate si a se stabili care este regimul juridic aplicabil.
Asa va veti putea lamuri.
Pare sa fie bun comun si sa aiba dreptul la jumatate dar vedeti ce va rezulta din acte.
Dovediti toate aceste aspecte la partaj si probabil o sa obtineti o cota mai mare sau exclusiva din bunurile ve se impart.In mod vert o sa aveti nevoie de avocat
Ati incheiat un act de vanzare simulat, presupun ca niciun leu nu s-a dat pe casa aceea dupa vanzarea din 2007.
Trebuie sa vedeti ce act ati simulat, fie o dare in plata, fie o donatie, cui donat etc...
De asemenea, trebuie analizat cand ati achitat, daca dv. aveati dreptul sa cumparati casa, in ce baza ati cumparat, conditii etc.
Drept la propret.
abrassu
Buna ziua,ajutatima cu un raspuns,suntem 4 copii la parinte,mai traieste doar mama,care dupa revolutie a cumparat apartamentul,3 copii suntem la casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Simona Tiganus
Bună ziua. În 1992,parintii mei au cumpărat o casa, pe numele fratelui meu(vechii proprietari i-au vândut direct fratelui) . În 1994 mama a decedat, iar ... (vezi toată discuția)