avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat, deși conducătorul auto promovase testul de redobândire. Cum putem obliga poliția rutieră care nu a actualizat baza de date să-și asume greșeala? Nu reușim să-i convingem

Logodnicului meu i s-a suspendat permisul în luna mai pentru încălcarea vitezei legale în localitate pentru 3 luni, având dreptul sa îl recupereze după o perioada de o luna. A dat testul de redobândire în luna iunie, după 15 zile de la expirarea dovezii ce i oferea drept de a conduce , iar după o luna și-a recuperat permisul. Toate aceste lucruri s-au întâmplat la Piatra Neamț. Joi seara, pe data de 29 noiembrie a fost oprit de politia din Iași de la secția nr 4 pentru forțarea culorii galbene a semaforului. Aceștia au constatat ca logodnicul meu figurează cu permisul suspendat din luna mai și i au făcut dosar penal pe nedrept deoarece cei de la Piatra Neamț nu au actualizat baza de date în momentul în care logodnicul meu și a recuperat dreptul de a conduce. La ora actuala facem naveta între secția politiei 4 din Iași și politia rutiera din piatra neamț. Cei de la Piatra au actualizat baza de date dar nu vor sa își recunoască greșeală și dosarul este în aer. Cei de la Iași așteaptă sa sune cei de la Piatra Neamț la ei, iar cei de la Piatra așteaptă sa sune cei de la Iași. Când sunam la ei ne închid în nas și ne vorbesc foarte răstit. Nu știm cum sa mai procedam... Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 23:40, 6 Decembrie 2018
Solutia o sa fie clasarea, discutati cu politistul care se ocupa de dosar, el poate solicita si obtine relatiile necesare de la politia din Piatra Neamt.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumesc frumos!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasati dosarul sa-si urmeze cursul, castigati si apoi, dati in judecata pentru abuz in serviciu! Doar asa, poate, se vor invata minte sa-si datoria cu onor coane Caragiale. Cereti daune !!! Eu platesc cand gresesc, nu-i asa ?!
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Adrian Matei, utilizator
Lasati dosarul sa-si urmeze cursul. Recomand sa dati institutia in judecata dupa lamurirea situatiei.
Eu am o nelamurire; Atat timp cand era in posesia permisului, de ce i s-a intocmit dosar? Pun problema altfel: Ti se suspenda dreptul de a conduce, ti se comunica acest aspect iar singurul lucru pe care il risti pentru nepredarea permisului este un spor de 30 de zile de suspendare a dreptului de a conduce. Trag concluzia ca suspendarea opereaza numai daca, permisul este in posesia politiei.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
3UGA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal -2 permise auto alexadru alexadru buna,sunt din R.Moldova..am avut 2 permise de conducere md shi ro,resedinta in Iasi,in luna iulie am fost oprit in Tirgu-Neamt pentru viteza excesiva in ... (vezi toată discuția)
Permis strain suspendat Rudy20 Rudy20 Buna ziua tuturor!Am si eu o nelamurire: Cum pot reintra in posesia permisului de conducere strain (it) retinut in urma cu 2 luni de politia orasului Gaiesti ... (vezi toată discuția)
Salut! am si eu o întrebare la care nu găsesc un răspuns concret ... Alex113P Alex113P Salut! Am si eu o întrebare la care nu găsesc un răspuns concret dacă ai putea fii amabil sa imi răspunzi! Am permisul de conducere suspendat mai am ... (vezi toată discuția)