avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua,am o intrebare....Daca o femeie care este insarcinata si nu are 12 luni vechime la locul de munca, pina in momentul in care naste,nu va primi nici un ban de la stat,sub forma de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 18:53, 15 Noiembrie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, mama acestuia trebuie sa realizeze venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Mentionez ca nu este necesar ca cele 12 luni sa fie la acelasi loc de munca....
Persoanele care, in ultimul an ,anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, BENEFICIAZA de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu legea pentru indemnizatia de crestere a copilului eprocent eprocent In legatura cu legea pentru indemnizatia de crestere a copilului as vrea sa stiu ce trebuie sa faca o femeia care nu este angajata si doreste sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters127526 ContSters127526 Buna ziua, Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de cresere a copilului cand schimbi locul de munca ghinda_26 ghinda_26 buna ziua . am lucrat la o firma aproape un an de zile, am pleca de acolo cu acordul ambelor parti prin articolul 55 litera b din codul muncii. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)