avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Afise obligatorii Cabinet Medical Individual ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Afise obligatorii Cabinet Medical Individual (Stomatologie)

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Intr-un cabinet medical individual si anume cabinet dentar care sunt afisele care trebuie sa fie obligatoriu afisate?(protectia impotriva incendiilor,protectia consumatorurui,etc)

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:10, 6 Decembrie 2018
Buna ziua.
Sa va spun ce am vazut eu afisat la medicul la care merg... Copi dupa diploma de medic si eventuale cursuri urmate, specializari: copie dupa actul de infintare a firmei, cabinetului; dupa autorizatia de libera practica; afisul acela cu anpc, indicatoare pentru locul unde sunt puse stingatoarele; plan de evacuare, indicatoarele specifice unit-ului dentar.
Cam asta imi amintesc acum...
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Si un cabinet medical dentar se supune prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.12 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să realizeze şi să fie în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;
b) să decidă asupra măsurilor de protecţie care trebuie luate şi, după caz, asupra echipamentului de protecţie care trebuie utilizat;
In baza materialului pentru riscuri profesionale identificate si evaluate pentru locurile de munca/ echipamentele utilizate, etc. puteti alege afisele de atentionare si interzicere consultand HG nr. 971/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate privind semnalizarea la locul de munca.
Intr-un cabinet dentar pot exista riscuri profesionale specifice legate de curent electric, incendiu, explozie, arsuri, plagi, fracturi/ alunecari, etc. (cele mai multe legate de echipamentele tehnice/ aparatura utilizata(e) pentru desfasurarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea evaluarii de risc Sofia Goleanu Sofia Goleanu Legea evaluarii de RISC se applica si in cazul unui mic Salon de coafura de 19 m? (vezi toată discuția)
Protectia muncii la soferii de camioane george1111111 george1111111 ce echipament de protectie trebuie sa poarte un sofer care intra la descarcare-incarcare in incinta unei societati comerciale (vezi toată discuția)