avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat un precontract în care este o clauză ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat un precontract în care este o clauză conform căreia dacă nu semnez din rea-credință pierd toți banii, dar nu este explicat ce înseamnă. Mă puteți lămuri?

O sa incerc sa fiu succint:

Am achitat(integral) un apartament(bloc nou) in care deja locuiesc, urmand ca contractul de v-c sa il facem pana pe data de 21.dec.2018.
In acel precontract este trecuta o clauza cum ca daca nu semnez din rea vointa pana pe data de 21, pierd toti banii. Nu este explicata acea notiune de rea credinta.

Exista si o clauza cum ca daca pana pe data de 21 nu semnez din vina dezvoltatorului, el este obligat sa imi restituie banii.

Precontractul este facut la notar, fara inscriere in cf.
Am contactat dezvoltatorul si a zis ca incearca pana pe data de 21 sa semnam.

Intrebarea mea este: daca dezvoltatorul nu ma cheama sa semnez contractul de v-c pana pe data de 21, poate sa zica apoi ca din vina mea(rea credinta) nu s-a semnat si astfel sa pierd toti banii?
Cum pot demonstra ca eu nu sunt si nu am fost de rea credinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:42, 12 Decembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu sunt actele gata pe 21 (si de ce nu sunt? Pentru ca dezvoltatorul stia și data a fost stabilită de comun acord), va puteti prezenta împreună la notariat și să încheiat un act adițional la antecontract, prin care să prelungiti termenul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati-l in scris, nu verbal, sa puteti dovedi. Eventual cu o punere in intarziere, daca e cazul.
Multumesc de raspuns.

Fac o scrisoare recomandata? O fac in doua exemplare si unul il trimit domniei sale? Trebuie sa o inregistrez undeva sau e de ajuns sa am dovada ca a primit scrisoarea?




Liliana Gradinaru a scris:

Notificati-l in scris, nu verbal, sa puteti dovedi. Eventual cu o punere in intarziere, daca e cazul.

Ori la notarul unde trebuie semnat ii chemati, vorbiti cu notarul in acest sens daca va elibereaza o dovada ori la avocat cu executor sau doar la executor daca stiti sa faceti dv. hartiuta.

O sa merg sa intreb la notar.

In cazul in care notarul nu o sa vrea sa imi elibereze o dovada, cand trebuie sa merg la executor? Cu cateva zile inainte de expirarea termenului? Sau se poate si dupa acel termen?


Liliana Gradinaru a scris:

Ori la notarul unde trebuie semnat ii chemati, vorbiti cu notarul in acest sens daca va elibereaza o dovada ori la avocat cu executor sau doar la executor daca stiti sa faceti dv. hartiuta.

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract de vanzare cumparare imobil Sbalcanu Sbalcanu Buna ziua, In 10.2016 am semnat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar in privinta unui imobil. In antecontract este specificat faptul ca daca ei ... (vezi toată discuția)