avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat un precontract în care este o clauză ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat un precontract în care este o clauză conform căreia dacă nu semnez din rea-credință pierd toți banii, dar nu este explicat ce înseamnă. Mă puteți lămuri?

O sa incerc sa fiu succint:

Am achitat(integral) un apartament(bloc nou) in care deja locuiesc, urmand ca contractul de v-c sa il facem pana pe data de 21.dec.2018.
In acel precontract este trecuta o clauza cum ca daca nu semnez din rea vointa pana pe data de 21, pierd toti banii. Nu este explicata acea notiune de rea credinta.

Exista si o clauza cum ca daca pana pe data de 21 nu semnez din vina dezvoltatorului, el este obligat sa imi restituie banii.

Precontractul este facut la notar, fara inscriere in cf.
Am contactat dezvoltatorul si a zis ca incearca pana pe data de 21 sa semnam.

Intrebarea mea este: daca dezvoltatorul nu ma cheama sa semnez contractul de v-c pana pe data de 21, poate sa zica apoi ca din vina mea(rea credinta) nu s-a semnat si astfel sa pierd toti banii?
Cum pot demonstra ca eu nu sunt si nu am fost de rea credinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:42, 12 Decembrie 2018
O ultima intrebare:
Eu platind tot prețul stabilit in contract, fiind deja mutat in respectivul apartament,in cazul in care nu merg la executor(ce ar fi tot pe cheltuiala mea) exista posibilitatea ca dupa data limita, dezvoltatorul sa aiba pretentia sa imi ia toti banii pe motiv de rea credinta? In cazul unui proces ulterior, as putea sa pierd in fata unei instante procesul? Adica e destul de clar bunavointa mea pt a cumpara acel apartament. Eu mi am îndeplinit toate indatoririle ca si cumparator!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu perfectati antecontractul, opereaza o clauza de razgandire, anume pierderea avansului dat, din motive imputabile dumneavoastra.( nu mai doriti transferul dreptului de proprietate, nu mai detineti documentele, cu rea credinta, asa incat actul de vanzare-cumparare sa fie perfectat ).

Asadar, pentru a fi aplicabila clauza contractuala, trebuie sa exista culpa dumneavoastra.


Inteleg ca trebuie sa existe o declaratie clara a mea sau dezvoltatorul poate doar sa zica ca din cauza mea nu s a perfectat antecontractul si e suficient?
El beneficiind de banii mei si putand sa vanda iar apartamentul pe aceeasi bani,sau chiar mai ieftin,ca doar si a luat odata banii pe apartament!
Ioana Stoica a scris:

Daca nu perfectati antecontractul, opereaza o clauza de razgandire, anume pierderea avansului dat, din motive imputabile dumneavoastra.( nu mai doriti transferul dreptului de proprietate, nu mai detineti documentele, cu rea credinta, asa incat actul de vanzare-cumparare sa fie perfectat ).

Asadar, pentru a fi aplicabila clauza contractuala, trebuie sa exista culpa dumneavoastra.



Culpa se dovedeste de oricare dintre parti (acea rea credinta) si se presupune ca lipsa de la notar pana la data maxima de incheiere inseamna asta.
Nu stiu ce scrie in contractul dv., dar eu spun samergeti la un avocat sau notar sa va lamureasca si, daca e nevoie, sa trimiteti o notificare sau sa discutati cu dezvoltatoryul sa il intrebati exact cum anume sa faceti.
Cu dezvoltatorul nu ma inteleg. I am propus sa prelungim data, A zis ca nu e de acord. I am spus ca nu eu am stabilit termenul,ca eu mi am facut datoria de a plati. Singurul lucru care mi l spune e ca incearca sa semnam pana pe 21. Mai nou,nu imi mai raspunde la tel!

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract de vanzare cumparare imobil Sbalcanu Sbalcanu Buna ziua, In 10.2016 am semnat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar in privinta unui imobil. In antecontract este specificat faptul ca daca ei ... (vezi toată discuția)