avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumpot fi contestate masuratori facute de un topograf ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumpot fi contestate masuratori facute de un topograf care au si fost introduse in cartea funciara?

In vecinatatea unei case batrinesti de la tara,unde nu locuieste nimeni,s-au efectuat recent niste masuratori de catre un topograf pt.intocmirea unei documentatii cadastrale, intrucit s-a vindut proprietatea.Am aflat de la vecini despre aceasta situatie, iar cind am primit de la OCPI copia Cartii Funciare nou create, ne-am crucit cind am vazut ce date sunt acolo,intrucit masuratorile au luat si din terenul nostru.La cine si cu ce date trebuie sa ne prezentam pentru a elucida aceasta problema,acum destul de complicata,intrucit datele par a fi batute in cuie datorita inscrierii lor in Cartea Funciara?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:01, 12 Decembrie 2018
Depuneti contestatie scrisa, cu nr. de inregistrare/ data, la emitentul cartii funciare si anexati copii dupa documente care va sustin punctul de vedere.
Este posibil sa fiti nevoit sa deschideti actiune in instanta de judecata.
dvs nu aveti proprietatea intabulata?
Nu,dar problema va apare in momentul cind voi dori s-o intabulez,caci sigur va fi suprapunere si OCPI-ul imi va respingere lucrarea.Voi cere reexaminarea, imi o va respinge si pe asta,singura cale raminind instanta,unde voi avea de rabdat ,,n''ani si de tocat o caruta de bani!In atari situatie intrebarea mea era daca in acest moment se mai poate indrepta ceva,avind in vedere ca profitind de lipsa unui gard despartitor mister topograful s-a dus cu masuratorile pina in caramida casei mele,ignorind cu desavirsire asa numita servitute de picatura stresinii?
Depuneti contestatia mentionata in primul meu mesaj.
nu incurcati servitutea cu proprietatea. daca va veti judeca, acest lucru se va intampla fiindca ati neglijat intabularea propriului imobil acum ati fi stat linistit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute danielafeliciamanole danielafeliciamanole Buna ziua, in urma unei situatii descrisa pe avocatnet.ro am primit de la dv un raspuns privat, lucru pentru care va sunt recunoscatoare, dar problema mea nu ... (vezi toată discuția)
Intabulare romalex romalex Buna ziua,am o problema cu intabularea si nu inteleg,am facut scoaterea din indiviziune a terenului si constructiilor,apoi am incercat sa fac ... (vezi toată discuția)
Se poate întabula un imobil pe baza expertizei topografice? dacă da, cine trebuie să depună documentația la ocpi? dragomirvalerian dragomirvalerian Daca in cadrul procesului a fost realizata o expertiza topografica , mai trebuie sa iau legatura cu un expert topograf pentru documentatia cadastrala in ... (vezi toată discuția)