avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... castig de cauza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

castig de cauza

lucrez la o societate din anul 2006.nu mi s-au platit sambetele si duminicile nici sarbatorile legale lucrate.eu am dovezi(acte)prin care sa dovedesc ca am lucrat atunci.daca dau in judecata am castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:42, 16 Noiembrie 2009
Depinde.Daca angajatorul are dovezi ca va dat timp liber corespunzator in alte zile din saptamana. Sau ca ati fost de acord fiind stimulat in alt fel. De ce v-ati hotarat abia acum?
Aveti posibilitatea sa actionati in judecata angajatorul pentru neplata orelor suplimentare....competenta este a Tribunalului. Fiind un litigiu de munca, acesta este scutit de taxa de timbru si timbru judiciar.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care sa va asiste in acest dosar.
Actiune ce va fi respinsa ca prescrisa pentru drepturile din 2006 :)
Termenul de prescriptie ptr drepturi salariale este de 3 ani.
Este adevarat ca ptr drepturile din 2006 termenul a cam trecut, dar le puteti castiga pe cele din 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul sa faca asa ceva ? affraid affraid De cateva luni sunt angajat la o firma de confectii.Ca toata lumea am semnat un contract...pe un anume salariu...etc. , treaba e ca salariul ala nu prea ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca necajit necajit am lucrat pana nu demult ca agent de interventie la o societate de paza cu contract de munca in care era stipulat ca lucrez 168 de ore dar eu de fapt lucram ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite liliana alba liliana alba Buna seara, As dori sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema si anume: tatal meu nu si a mai luat salariul din luna septembrie 2008, si in ... (vezi toată discuția)