avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

Buna ziua,

Am castigat procesul, am vazut pe portal.just.ro ca s-au aprobat 100 lei cheltuieli de judecata.L-am intrebat pe avocat de ce nu s-a aprobat si onorariul si mi-a scris pe email sa astept motivarea instantei.In hotarare nu scrie nimic, am facut copie dupa dosar, iar chitantele nu sunt.Eu am chitantele cu stampila avocatului, " conform cu originalul".Pot sa-l reclam la barou pentru faptul ca nu mi-a cerut pe cale separata, cum am aflat de alti avocati ca se putea si nu mi-a depus chitantele la dosar?La ANAF l-am reclamat ca sa verifice registru de incasari si plati, ca poate le-a anulat.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:19, 8 Decembrie 2018
Pt a lamuri exact imprejurarile e bine sa aveti motivarea hotararii. Asa veti vedea daca au fost depuse sau nu chitantele ori daca s au cerut sau nu pe cale separata. In functie de situatia concreta sunt si caile de urmat.
Buna ziua,

Eu am vazut in 30.03.2018, cand s-a judecat si l-am intrebat pe avocat,pentru ca am vazut pe portal.just.ro, am mailul catre el si raspunsul lui in care imi spune sa astept motivarea instantei.In iunie le-a expirat termenul pentru atac,iar in iulie am legalizat hotararea judecatoareasca.Am citit-o de trei ori si am decat 2 randuri in hotarare pe care le redau :"In temeiul art. 453 CPC instanta urmeaza sa oblige paratul la 100 lei cheltuieli de judecata. Obliga intimata la 100 lei cheltuieli de judecata."Cei 100 lei sunt banii pe care i-am achitat eu la DITL.Nu scrie in hotararea instantei de ce nu mi s-a aprobat si onorariul avocatului.
Am facut copii dupa chitantele, conform cu originalul de la avocat, de pe dosarul de la judecatoria sector 1, mailul trimis in aprilie 2018 in care l-am intrebat de cheltuieli de judecata si hotararea legalizata din iulie 2018.Cu aceste acte vreau sa ma duc sa fac reclamatie la barou.Este bine ?
Va multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
economv, utilizator
Ati avut capat de cerere pe cheltuieli in actiune ?
Buna seara,

Nu stiu ce inseamna.Paratul la mine era asociatia de proprietari, daca conteaza asta.Daca avocatul nu a facut ce vina am eu?Eu am ca dovada mailul trimis, in care l-am intrebat de cheltuieli de judecata si raspunsul lui in care spune sa astept motivarea instantei.Consider ca este vina lui, daca nu a facut .De ce nu m-a informat de la inceput,de cheltuieli pe cale separata sau de capat de cererepe cheltuieli in actiune, ce am aflat de la dvs..?Va multumesc,
In primul rand verificati daca chitantele au fost depuse la dosar puteti cere chiar inregistrarea audio a sedintei de la ultimul termen pt a va edifica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata virgilirimia virgilirimia Am castigat un proces la care avocatul meu nu a depus la dosar chitanta cu onorariul lui.La ultimul termen a avut \\"bunul simt\\" sa nu se prezinte.In ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile recuperarii cheltuielilor de judecata?! Ivan81 Ivan81 Buna ziua, Parintii mei au castigat un proces in care au fost incluse si cheltuielile de judecata. As dori sa stiu la cat timp de la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Am avut un proces cu kruk, pe care l am castigat. judecatorul ... Cosminaj Cosminaj Am avut un proces cu Kruk, pe care l am castigat. Judecatorul nu s a pronuntat in niciun fel pe cheltuieli.Care credeti ca este motivul? Este posibil ca ... (vezi toată discuția)