avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termeni și obligatii in contractul individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termeni și obligatii in contractul individual de munca

Lucrez in Suedia detașat de la o firmă din România.Firma Românească cu care am încheiat contractul de munca a stipulat in contractul de munca ca in cazul in care ma voi angaja direct la firma pentru care lucrez in Suedia și în jurul acesteia pe o distanță de 200 de kilometri,chiar dacă am terminat contractul cu firma Romaneasca.Aceasta interdicție este stipulată în contract pe o perioada de 2 ani.Au pus o clauză contractuală în cazul nerespectării acestor termeni la 10000 de euro și alte cheltuieli adiționale.Doresc da stiu daca este legal ce s-a stipulat în acel contract.
Cel mai recent răspuns: Gică_46 , utilizator 14:26, 8 Decembrie 2018
Este nelegal ceea ce s-a stipulat in c.i.m. ... Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Doctrina a opinat ca, "Încalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp, fără a exista premisa pregătirii profesionale a salariatului la cererea şi pe cheltuiala angajatorului, în condiţiile art. 195 alin. (1) din Codul muncii - in prezent art.198 alin.1 C.mun. - . (Ion Traian Ştefănescu, Şerban Beligrădeanu, Prezentare de ansamblu şi observaţii critice asupra noului Cod al muncii, în Dreptul nr. 4/2003, p. 64).
Multumesc Frumos.Sarbatori Fericite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adițional marcela392000@yahoo.com marcela392000@yahoo.com Am o problema pe care nu mai ma-mai confruntat, lucrez la o Pensiune și Patronul a zis că îmi face un act adițional în caz că vreau să îmi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua IULIAN 2012 IULIAN 2012 Un act adițional care îmi interzice dreptul de a lucra în stomatologie daca plec din firmă pe o perioadă de 1an este legal asa ceva?Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Perioada fixata de angajator Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Un angajator poate fixa o perioada pentru angajat in care lui sa ii fie interzis sa paraseasca locul respectiv de munca? De exemplu, o persoana ... (vezi toată discuția)