avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la dreptul de mostenire contra unei sume de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la dreptul de mostenire contra unei sume de bani

In urma decesului unui parinte a ramas sa dezbat mostenirea cu fratele meu vitreg urmand ca eu sa-l despagubesc pentru partea lui cuvenita din mostenire. Ne-am inteles asupra unei sume, o parte la semnarea actelor si alta parte in urmatorul an. Intrucat nu am bani pentru a da prima parte de bani si a deschide in acelasi timp succesiunea ma intreb daca se poate sa fac un act cu fratele vitreg prin care el sa renunte la mostenire contra sumei respective de bani (o parte la semnare alta in timp) urmand ca dupa aceea pe baza acel act sa continui si cu succesiunea respectiva.
Intrebarea ar fi daca se poate face un astfel de act si cat de sigur este atat pentru mine cat si pentru fratele meu vitreg?
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 11:56, 16 Noiembrie 2009
puteti face si partaj succsoral in instanta .
incheiati tranzactie in care aratati cum intelegeti sa impariti masa succesorala si sulta care o veti plati fratelui .
instanta va stabili un termen in care aveti obligatia de a plati sulta fratelui .

daca renunta la succesiune , nu poate avea pretentia de a fi despagubit .
odata renuntator, se condidera strain de succesiune si ca atare nu are nici un drept de a primi sulta.
Puteti face un contract de vanzare de drepturi succesorale prin care dansul va vinde dvs. toate drepturile si obligatiile pe care le are in calitate de mostenitor.
Se stabileste pretul vanzarii, din care dvs. dati un avans urmand ca diferenta sa o platiti la termenul stabilit de comun acord si dupa accea dezbateti succesiunea.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
casiba, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)
Mostenire parinte decedat frate vitreg alexandru23 alexandru23 Salut, De ceva timp mi-a decedat un parinte si am ajuns la partea de mostenire impreuna cu fratele meu vitreg (frate vitreg prin intermediul parintelui ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)