avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situația copiilor după divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situația copiilor după divort

Ma confrunt cu următoarea situație. S-a pronunțat divorțul, copilul în vârstă de 10 ani a ales sa rămână la mama, iar pe cel de 8 ani instanta nu a vrut să-l audieze pe considerentul ca nu are vârsta necesara. Acum copiii locuiesc într-o alta locuita, și nu vor sa recunoască pentru ca nu ii lasă mama lor. Băiatul cel mare dorește sa ne vedem doar câteva ore pe weekend, în timp ce cel mic imi spune mereu de câte ori îl întreb dacă vrea sa ne vedem ca vrea sa ne vedem dar mami a spus ca ne vedem o data la 2 week-end-uri. Cum sa procedez sa demonstrez ca soția le impune copiilor când și cât sa ne vedem. Cel mic îmi spune mereu ca nu îl lasă mami, și ca trebuie sa vorbească cu ea. Le-a spus copiilor ca după ce s-a pronutat divorțul ei trebuie sa asculte numai de ea.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:52, 17 Decembrie 2018
Vreau sa demonstrez ca nu le da voie copiilor sa vorbeasca cu mine decat atunci cand doreste ea. Cel mic ar vrea sa ne vedem cel putin o data la 3 zile, dar mama lui i-a spus ca ne vedem doar o data la doua saptamani. Vreau sa demonstrez ca nu tine cont de dorinta copiilor. Ancheta aceea care se face la divort este una superficiala, si nu se face in prezenta si a psihologului. In momentul de fata daca imi sun copii imi intra ton de ocupat. Adica numarul meu este blocat daca ii sun pe copii. Vreau si punctul de vedere al unui psiholog in legatura cu aceasta situatie.
Vreau sa demonstrez ca nu le da voie copiilor sa vorbeasca cu mine decat atunci cand doreste ea.
Asa....cui doriti sa demonstrati asta? Si cu ce credeti ca va ajuta?
Daca nu aveti cereri program de legaturi personale cu minorii si mentionarea unui telefon si a unui interval orar in care puteti sa ii sunati.
Sunteti in Romania. Daca fosta sotie nu are chef sa va lase sa va vedeti copii atunci nu o sa va lase sa ii vedeti si nici nu va pati mare lucru.
Protectiai Copilului sau instantelor putin le pasa de dumneavoastra sau de copii dumneavoastra.
Cel mic nu stiu daca e atat de matur sa poata face el un plan de intalniri odata la 3 zile. Vorbiti cu un avocat si verofocati intai care e situatia, ce puteti obtine si incercati sa discute amiabil avocatul cu sotia sau, mai bine, sa vorbiti ambii in prezenta unui avocat, poate reusiti saajungeti la un numitor comun fara sa va razboiti mai tare.
Ancheta sociala nu conteaza.

Totusi, daca nu se poate si nu se poate, se obtine un program in instanta, chiar in urgenta, si se poate pune in aplicare cu executor. Nu e chiar ca mai sus. Eu spun insa sa actionati repede, pana la o alienare completa a copiilor de un parinte.
Va mulțumesc foarte mult pentru ajutorul acordat.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
costy2015, utilizator
De curând am aflat și unde locuiesc copii, și cu cine, și că nu sunt tratați corespunzător în sensul că mama ii tine partea noului partener deoarece locuiește în casa lui, deșii copilul are dreptate. Copilul l-a lovit din greșeală în timp ce se jucau, iar acest individ l-a îmbrâncit, iar mama nu a luat nici un fel de atitudine. Mi-a spus foarte clar. Menționez că locuiesc la aceasta adresa din data de 09.11.2018, data la care a avut loc ultimul termen al divorțului. Îmi pare cam ciudat ca in 5 luni de zile să găsești un partener care să te accepte in casa lui cu 2 copii, el fiind la rândul lui recent divortat, și mai locuiește și cu mama lui în casa. La curte. Având în vedere că hotărârea a fost comunicată în data de 06.12.2018 "cu apel în 30 de zile de la comunicare în privința cererilor accesorii" vreau sa demonstrez că scopul acestui divorț a fost de fapt dorinta soției de a avea alt partener și nici decum neînțelegerile din casa noastră. Mă deranjaza că nu îi pasă deloc de copii. Nu vrea decât "sa fie ea fericita". Cum ar trebui sa procedez??? Doresc sfaturi care să mă ajute. Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
costy2015, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodia copilului boncioagailie boncioagailie din luna mai 2012 sotia a plecat in romania din italia cu motiv ca mama ei nu mai poate singura cu copilul nostru care ramasese in grija ei cu 4 ani in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor la tata aly_net aly_net sotia a solicitat divortul, din dorinta de a nu merge prin tribunal si a spune lucruri ce mai tarziu ne-ar putea aduce regrete, si de a proteja copii fata de ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)