avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunea in conventii din VCP estr dezincriminata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunea in conventii din VCP estr dezincriminata in NCP?

Daca se dovedeste ca pe parcursul executarii unui contract, suspectul a folosit metode dolosive de inducere si mentinere in eroare a persoanei vatamate exista posibilitatea ca suspectul sa fie condamnat pentru inselaciune potrivit art 244 cu referire la art 215 alin 3 din vcp?
Cel mai recent răspuns: catalin2081 , utilizator 16:59, 9 Decembrie 2018
Ar trebui să prezentati situatia concretă.
Nerespectarea unui contract nu constituie înșelăciune ca regula de baza.
Nu a fost dezinincriminata, doar ca nu mai este expres incriminata.
Poate fi si infractiune, nu doar un caz civil, daca au avut ab initio intentia sa va induca in eroare cu scop speculativ, opinie pe care o au ilustrii profesori de la INPPA și pe care o îmbrățișez și eu.
Mergeți la un avocat competent, expuneți-i situația de fapt exhaustiv și veți primi sfaturi juridice pertinente.
Multumesc pt raspunsuri.
Nu am mai scris povestea aici pt ca este lunga si ne-am pierde in detalii. O sa merg la un avocat cat de repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica judicara pe inselaciune in conventii pe noul cod penal CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Daca are cineva practica judiciara pe inselaciune in conventii pe art 244 NCP as fi curios sa o vad. Eu nu am gasit nimic. Inselaciunea in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ? DragnutaCristi DragnutaCristi Buna seara. Am vandut un telefon pe un site de vanzari online ,dar am incurcat pachetele la firma de curierat. Pachetul a ajuns la destinatar,si nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Corespondentul art. 215 alin. (3) cod penal din 1969 în n. cod penal Daniela Gratiela Daniela Gratiela Vă rog spuneți-mi dacă există vreo Decizie pronunţată de ÎCCJ ori Soluție (jurisprudența) privind corespondentul art. 215 alin. (3) Cod penal din 1969 ... (vezi toată discuția)